En Sıcak Konular

'Bağdat'ta ABD sivilleri öldürüyor'

21 Mayıs 2008 23:21 tsi
ABD'li keskin nişancılar 3 yaşlı adam ve 2 sokak temizlikçisini öldürdü.

ABD karşıtı Şii milislerin kalesi olan Sadr mahallesi yakınındaki El Ubeydi bölgesindeki çatışmalara ilişkin çelişkili açıklamalar yapıldı.

ABD ordusu adına yapılan açıklamada, öldürülen 11 kişinin Şii lider Mukteda Sadr taraftarı milisler kastedilerek ''özel grupların'' üyesi olduğu kaydedildi.

El Ubeydi mahallesindeki bir evin avlusunda yatan kanlı cesedin başındaki yakınları ise gazetecilere, ölen yakınlarının, evin önünde dolaşırken bir Amerikalı keskin nişancı tarafından vurulduğunu ve hedef alındığı sırada elinde bir odun parçası bile bulunmadığını savundular.

Bağdat'ın doğusunda bulunan polis merkezindeki bir yetkili de El Ubeydi'den 11 ceset kaldırıldığını, ölenlerin arasında 3 yaşlı adam, 2 sokak temizlikçisi ile 3 Şii milis bulunduğunu belirterek, bu kişilerin Amerikalı keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Kimi bölge sakinleriyle Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, bir ABD ve Irak konvoyuna yola yerleştirilen bombayla saldırı düzenlenmesi üzerinde bölgede ateş açıldığını söylerken, ABD ordusu, bölgedeki güçlerine karşı böyle bir saldırı düzenlenmediğini açıkladı.

Amerikalı askeri sözcü, 11 kişinin, ABD askerleri tarafından hareketlerinin kuşkulu görülmesi üzerine öldürüldüğünü söyledi, ancak keskin nişancılardan sözetmedi.

Bir başka Amerikalı askeri yetkili de El Ubeydi'deki operasyonunun ''özel gruplara'' bir mesaj olduğunu, ''Irak hükümetinin, güvenlik güçlerinin ve koalisyon güçlerinin yasadışı ve şiddet eylemlerine izin vermeyeceğini gösterdiğini'' kaydetti.

AA



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs