En Sıcak Konular

Sıcaklık yarın azalıyor

21 Mayıs 2008 19:08 tsi
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yarın azalacak. Hafta sonu ise yeniden pişeceğiz... İşte bölge bölge hava durumu;

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarın 2-3 derece azalacağını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul'da bugün hava sıcaklıklarının Anadolu Yakası'nda 33, Avrupa Yakası'nda 31 ve kentin kuzey kesimlerinde ise 27 derece gerçekleştiğini belirtti.

Mevsim normallerinin 8-10 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarın 2-3 derece azalacağını bildiren Yıldırım, hafta sonuna kadar ve hafta sonu kentte yağış beklenmediğini kaydetti.

Yıldırım, sıcaklıkların, hafta sonu 27-30 derece aralığında gerçekleşmesinin beklendiğini ifade etti.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Türkiye’yi etkileyen sıcak hava dalgası, batıdan sonra iç ve doğu kesimlere de ulaştı. Sıcaklıklar Mayıs ayı ortalama değerinin 6 ila 10 dereceye üzerinde seyrediyor, ancak güneş her bölgede bolca görülmeyebilir. İç kesimlerde bulutlanma fazla olacak.

- Marmara genelinde iki gün daha hava çok sıcak, güneş görülüyor ama hafif puslu bir hava var. Cuma günü sıcaklıkta biraz düşüş bekleniyor.

Bugün;

Edirne 31
Sakarya 34
Çanakkale 28 derece.

- İç Anadolu bu iki gün sıcak hava dalgasından daha fazla etkilenecek. Sıcaklık yükselse dahi güneş bolca görülmüyor. Akdeniz’den gelen nemli hava ve beraberinde taşıdığı çöl tozları bulutlanmayı artıracak, hafif yağmura da neden olabilir.

Bugün;

Konya 29
Eskişehir 31
Sivas 26 derece.

- Ege Bölgesi çok sıcak, gökyüzü yine puslu görülüyor. Muğla-Aydın, Afyon boyunca artacak bulutlanma kısa süreli bahar yağmurlarına neden olabilir, bu bölgede de yağmurlar yere çamur şeklinde inecek.

Bugün;

Denizli 33
Muğla 31
Kütahya 29 derece

- Akdeniz’de denizden gelen nemden dolayı bulutlanma artıyor, parçalı bulutlu bir hava var. Sıcaklık en yüksek bu bölgede hissediliyor, gölgede hissedilen sıcaklık 36 dereceyi buluyor. Perşembe günü kaş açıklarında rüzgar kuvvetlenmeye başlayacak. Güneydoğu Anadolu yarın daha da ısınacak, sıcaklık 35 dereceyi geçecek.

Bugün;

Antalya 29
Diyarbakır 31 derece.

- Doğu Anadolu’da önümüzdeki günler az bulutlu geçecek, sıcak hava dalgası bu bölgeye ilerliyor, sıcaklık Elazığ- Malatya çevrelerinde 30 dereceyi aşabilir.

Bugün;

Erzurum 21
Malatya 29
Van 20 derece.

- Karadeniz ısınmaya devam ediyor, sıcaklıklar 30 dereceye yakın seyredecek. Bugün Bolu-Kastamonu arasında bulutluluk fazla olabilir. Cuma günü Zonguldak-Sinop arasında sağanak şeklinde yağmur geçişleri bekleniyor ve bu yağış sıcaklığı 3-4 derece düşürebilir.

Bugün;

Trabzon 24
Samsun 27
Bolu 30 derece.

internethaber



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs