En Sıcak Konular

Uzan'ın çiftlik baskınında yeni gelişme

21 Mayıs 2008 16:54 tsi
GP Genel Başkanı Cem Uzan ve 21 kişi hakkında Uzan ailesinin eski çiftliğine baskın düzenledikleri iddiasıyla açılan davada, mahkemeye sunulan güvenlik kamerası kayıtlarının olaydan iki gün sonrasına ait görüntüler olduğu belirlendi.

Pamukova Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) avukatı Vural Doğan ile sanıkların avukatı Emin Ferhat Ünalan katıldı. Uzan'ın avukatı Koray Kalay ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesine gönderilen, çiftlikteki güvenlik kamerası kayıtlarının çözümüyle ilgili rapor okundu.

Rapora göre, çözümü yapılan kamera kayıtlarının Uzan ve adamlarının çiftlik baskınını gerçekleştirdikleri iddia edilen 13 Kasım 2004 tarihine ait görüntüler olmadığı, TMSF tarafından el konularak mahkemeye gönderilen görüntülerin, olaydan iki gün sonrasına, 15 Kasım 2004 tarihine ait güvenlik kamerası kayıtları olduğu belirlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, 15 Kasım 2004'te çekildiği belirlenen görüntülere ilişkin ayrıca şu ifadelere yer verildi:

''Görüntü çözünürlüğünün düşük olması, çekim mesafelerinin uzak olması kameranın kaydettiği saniye başına düşen frame (kare) sayısının düşük olmasından dolayı kayıt duyarlılığının az olması ve güvenlik kayıt sisteminin görüntüde gürültü oluşturması nedeniyle şahıs ve araçların tespitine yönelik gerekli detayı elde etmek teknik olarak mümkün değildir.''

Duruşma, DVD formatında gönderilen güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi için ertelendi.

Uzan ve 21 kişi hakkında, 2004 yılında çiftlik baskını nedeniyle açılan davada, ''hürriyeti tehdit, bu suça azmettirme'' ve ''hakkı olmayan mala tecavüz'' suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs