En Sıcak Konular

CHP'den bildiriye destek!

21 Mayıs 2008 15:49 tsi
CHP'den bildiriye destek! Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı sert bildiriye CHP'den destek geldi. Yapılan açıklamayı değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, bildiriye destek verirken Bakan Mehmet Ali Şahin'i sözlerinden dolayı eleştirdi..

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, yargının tepe noktasında olan sorumluların yaptığı açıklamaların siyasi değil tam tersine siyasetçilerin yargıya müdahalesini önleme amaçlı olduğunu söyledi.


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, yargının tepe noktasında olan sorumluların yaptığı açıklamaların siyasi değil tam tersine siyasetçilerin yargıya müdahalesini önleme amaçlı olduğunu söyledi.

Okay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Yargıtay bildirisi için kullandığı “dam üstünde saksağan” ifadesini eleştirerek “dam üstünde saksağanın devamında 'vur beline kazmayı' ifadesi var. Adalet Bakanı tarafından AB'ye sunulan Yargı reformu taslağı da yargının beline vurulmuş kazmadır” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Yargıtay bildirisi ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in bildiriyle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Adalet Bakanı Şahin'in, bildiri ile ilgili “siyasi ve gereksiz” dediğini, “dam üstünde saksağan” ifadelerini kullandığını hatırlatan Okay, “dam üstünde saksağanın devamında vur beline kazmayı var. Adalet Bakanı tarafından AB'ye sunulan yargı reformu taslağı da yargının beline vurulmuş kazmadır” dedi. Taslağın yargının siyasallaştırılmasının yolunu açmak için hazırlandığını kaydeden Okay, şunları söyledi:

“Sivil toplum örgütleri ve benzeri kurumları olduğu gibi yargıyı da zaptetmek arzusundaki iktidar, bu kurumsal refleksi dikkatle değerlendirmek zorundadır. Yargıya yönelik son dönemde acımasız ve yakışıksız bir üslupla yapılmış saldırılar var. Yargıda olan davalarla ilgili sorumluluk mevkiinde bulunanlar açıklamalarda bulunmakta ve yargı kararını etkileyici davranışlarını ısrarla sürdürmektedirler. Bunu tarafsız olması gereken Meclis Başkanı bile yapmaktadır. Yurtdışında baskı lobileri oluşturulmak istenmektedir. Siyasi iktidar AKP'lileştirilmiş, teslim alınmış tüm gruplar gibi, yandaş medya gibi bir yargı görme arzusundan vazgeçmelidir. Bu istek sipariş anayasada, hakimler ve savcılar kanununda, komisyondaki Yargıtay Kanunu'nda görüldü. En son yargı reformu taslağında görüldü. Yargının tepe noktasında olan sorumluların yaptığı açıklamalar siyasi değil tam tersine siyasetçilerin yargıya müdahalesini önleme amaçlıdır.”

yenişafak



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs