En Sıcak Konular

Orduya yetecek hatıra cephanelik...

21 Mayıs 2008 14:18 tsi
Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin ordu gibi silahlandığı ortaya çıktı. Ankara ve Eskişehir’deki evlerinde çok sayıda mühimmat ve patlayıcı ele geçirilen emekli Binbaşı Fikret Emek, polise verdiği ifadede, “Uçaksavar, M16 ve diğer mermileri Gün

Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin ordu gibi silahlandığı ortaya çıktı. Eskişehir’deki evinde, Kanas suikast silahı, 11 kilogram C3 patlayıcı madde, 210 gram ağırlığında 12 adet TNT patlayıcı maddesi, 6 litrelik TNT patlayıcı madde, 3 litrelik Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı TNT patlayıcı madde, 1 kilo 160 gram ağırlığında tahrip kalıbı, plastik kutu içinde tahrip kalıpları, 30 adet ABD yapımı infilak kapsülleri çıkan ve Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli binbaşı Fikret Emek, söz konusu silah ve patlayıcıları hatıra olarak evinde sakladığını söyledi
Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli binbaşı Fikret Emek'in çantasında, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarını birbirine bağlayan tüp geçide saldırı planlandığına yönelik belge çıkmıştı.

CEPHANELİK SORUSUNA NE CEVAP VERDİ?
Ergenekon zanlısı emekli binbaşı Fikret Emek, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, kendisine sorulan “Bu silah ve patlayıcı maddeleri ne zaman, kimden ve nasıl temin ettiniz? Ne amaçla bulunduruyorsunuz? Herhangi bir eylemde kullandınız mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“1992-1995 yılları arasında, ülkemizin güneydoğu bölgesinde ve Kuzey Irak’ta PKK terör örgütü ile mücadele yaptığım dönemde birçok terörist grupla karşı karşıya geldik. Patlayıcı ve silahları da Kuzey Irak’ta bulunduğum görevlerde teröristlere ait sığınak ve kamplarda ve ölen teröristlerin üzerinden çıkan mühimmat ve silahlardır. MKE yapımı olan mühimmatlar da yine teröristlerin karakol baskınlarında bir şekilde elde ettiği mühimmatlardandır. Sustalı ve muşta da teröristlerin üzerlerinden ve sığınaklarından elde ettiğim malzemelerdir. (…) Kuzey Irak’ta teröristlerden elde ettiğimiz mühimmatların çoğu sığınakların ve teröristlere ait mevzilerin imha edilmesinde kullanılmaktaydı. Ben yanımda getirdiğim bu malzemeleri yaptığım terörle mücadeleden dolayı biraz hatıra biraz da oradaki teröristle mücadele duygusunun verdiği heyecandan dolayı çeşitli zamanlarda parça parça getirdiğim malzemelerdir... Ben bu malzemeleri kesinlikle hiçbir yerde kullanmadım. Ve kesinlikle kimseye göstermedim bile. Yaşlı annem zaten bana ait eşyaların ne olduğunu ne bilir, ne de sorardı.”

“HATIRA OLARAK VİTRİNE KOYMAK İÇİN BULUNDURUYORUM
“Tabanca ordudan aldığım ruhsatı benim üzerime olan silahlarımdandır. Boş kovanları biriktirmemin sebebi de askeriyeden bunları tekrar doldurtup alabilme imkanımızdan dolayıdır. Diğer dolu olan mermiler de ruhsatlı silahıma ait mermilerdir. Uçaksavar, M16 ve diğer mermiler güneydoğu bölgesinden hatıra olarak vitrine koymak amacı ile bulundurduğum birer ikişer mermidir. Yavuz 16 şarjörü yine ruhsatlı olan ordudan aldığım tabancamın şarjörüdür. Ayrıca 200 adet fişek de ruhsatlı tabancama aittir.”

“SON DERECE PİŞMANIM”
Emekli binbaşı Fikret Emek, Eskişehir’de annesinin evinde bulunan silah ve patlayıcıları bulundurmasının bir hata olduğunu ileri sürerek, “Son derece pişman olduğumu ifade etmek istiyorum. Kaldı ki bu silahlar ve patlayıcılar yaklaşık 14-15 yıldır annemin evinde durmaktadır, bu silahları hiçbir şekilde kullanmadığım gibi bende bulunduğuna dair hiçbir kimseye en ufak bir bilgi dahi vermedim” dedi.

Emekli binbaşı Fikret Emek’in Eskişehir ve Ankara’da evlerinde yapılan aramalarda bir orduya yetecek miktarda, silah bomba ve mühimmat ele geçirilmişti.

Vakit



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs