En Sıcak Konular

Kene VIP salonunda gazeteci ısırdı

21 Mayıs 2008 11:39 tsi
Tüm yurtta yaşanan kene paniği Ankara Esenboğa Havalimanı VIP salonuna da sıçradı. Bakanların ve milletvekillerinin kullandığı VIP salonunun önünde bir gazeteciyi kene ısırdı.

Havaların ısınmasıyla yeniden ortaya çıkan kene ısırması vakalarının bir örneği de başkent Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nda yaşandı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Esenboğa Havalimanı VIP salonundaki basın toplantısını izlemek üzere havaalanına giden gazetecilerden birini kene ısırdı.

Gazeteci, kene ısırıklarının Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığına yol açması nedeniyle gerekli kontrollerin yapılması için hastaneye başvurdu.

Yapılan incelemelerde kenenin tehlikeli olmadığı belirlendi. Olay, Esenboğa Havalimanı’nda kısa süreli bir hareketliliğe neden oldu.

VIP salonuna ambulans gönderilerken, salonun önündeki çimler de ilaçlandı. Kene vakasının yaşanmasından kısa bir süre sonra da Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright da VIP salonuna geldi.

ANKARA’DA TEDAVİ GÖREN HASAN DOĞAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara’da tedavi gören Hasan Doğan (76), yaşamını yitirdi. Doğan, Karabük’ün Eflani ilçesinde toprağa verildi.

15 Mayıs’ta ilçeye bağlı Çavuşlu köyünde hayvanları otlattığı sırada kene tarafından ısırılan Doğan, rahatsızlanması nedeniyle iki gün sonra Safranbolu Devlet Hastanesine başvurdu.

Kenenin sağlık görevlileri tarafından çıkarılmasının ardından Hasan Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Doğan, yapılan müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi.

Doğan’ın ambulansla Çavuşlu köyüne götürülen cenazesi, köy meydanında ambulanstan indirilmeden kılınan namazın ardından kireçlenen tabutla birlikte toprağa verildi.

Bu arada, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tabutu taşıyacak kişilere eldiven dağıttı.

ntv



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs