En Sıcak Konular

Emekli Paşalara müjde!

21 Mayıs 2008 09:12 tsi
Emekli olduktan sonra sivil hayata adapte olamayan, askerlik günlerini hep özleyen Paşa'lara müjde... Bu yaz 1 hafta yeniden üniforma giyme şansı doğdu.

NATO üyesi ülkelerin İstanbul'da gerçekleştireceği 'Yaz Kongresi ve Askerî Yarışma' etkinlikleri, emekliye ayrılan bazı subaylar için üniformalarını yeniden giyme fırsatına dönüştü.

Müttefiklerarası İhtiyat Subaylar Konfederasyonu (CIOR) tarafından 7-13 Temmuz 2008 tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda görev alacak emekli subaylar etkinlik boyunca gardıroba kaldırdıkları üniformalarını giyecek. Görevli emekli askerî personelin üniformaları için dikimevlerine gerekli talimatlar da verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'ne göre emekli personel sadece milli bayramlarda ve ihtiyat subayları toplantısı gibi etkinliklerde üniforma giyebiliyor. Türkiye'nin ilk defa ev sahipliği yaptığı toplantı için yaklaşık bin 500 ihtiyat subayının İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Misafir subaylara Türkiye'nin tarihî ve turistik mekanları gezdirilecek, isteyenler Çanakkale'de Gelibolu Muharebeleri Alan Çalışması'na katılabilecek.

İhtiyat Subay Dernekleri toplantısının organizasyonunu üstlenen Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu 7-13 Temmuz 2008 tarihlerinde yapılacak etkinlikler için üç yıldır hazırlık yaptıklarını anlatıyor. CIOR toplantısı İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Tuzla Piyade Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda icra edilecek. Etkinlikler süresince emekliye ayrılmış bazı subaylar da nostalji yaşayacak. Etkinlikler süresince emekliye ayrılmış 20 subay yeniden üniforma giyecek. İstanbul'daki toplantıda yedek kuvvetlerin geliştirilmesi ile ilgili konuları incelenecek.

Bu hususlarda analizler yapılarak tavsiyeler hazırlanacak. CIOR'un Kanadalı Başkanı Deniz Albay Carman R. Mcnary, toplantılarda gündeme gelecek konular hakkında şu bilgileri veriyor: "Öncelikli konumuz olan, işveren desteği programlarının güçlendirilmesi ve bu konudaki mevzuat üzerinde duracağız. Ayrıca, yurtdışına gönderilen düzenli kuvvetlerin yerini doldurmak için yurtiçinde tam gün görevlendirmek üzere de yedek personelden yararlanılmaktadır. Bu sebeple, yedek personelin rahatlıkla göreve çağrılabilmesini optimum düzeyde sağlamak için yedek personelin işverenleriyle birlikte çalışarak onların istendiğinde orduya katılabilmesini sağlamamız gerekmektedir."

Emekli subay ve ihtiyat subayı kavramları birbirleri ile örtüşüyor. NATO'da yedek subaylar terhis olduktan ve bütün muvazzaf subaylar ise emekli olduktan sonra ihtiyat subay statüsüne giriyor.

aktifhaber



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,415 µs