İş'i kolay! | " /> İş'i kolay! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın İş'i kolay!

21 Mayıs 2008 08:04 tsi
Baykal'ın İş'i kolay! İş Bankası'nın yüzde 28,1'ine sahip olan CHP, banka yönetimine 4 üye veriyor. Üye atamasını parti içi hesaba göre yapan Baykal, bazan kendine yakın isimleri ödüllendirmek için, bazan de kendine muhalif ismi susturmak için üyeliğe atıyor.

İş Bankası'nın yüzde 28.1'ine sahip olan CHP, bu bankanın yönetim kuruluna 4 üye veriyor. 3 yıllığına atanan yönetim kurulu üyelerinin maaşları İş Bankası yönetim kurulu tarafından, yani kendilerince belirleniyor. Yönetim Kurulu üyeleri bankadan ne kadar maaş aldıklarını sır gibi saklarken, banka 2007 yılında 1 milyar 701 milyon YTL kar ettiği düşünüldüğünde, 11 kişilik yönetim kurulu üyelerinin sadece temettü olarak 425 bin YTL aldılar. İş Bankası'ndaki hissesi karşılığında yönetim kurulunda 4 üye ile temsil edilen CHP'nin bu üyeleri Baykal'ın parti içi hesapları doğrultusunda belirliyor. CHP'nin 26-27 Nisan tarihli kurultayından 1 ay önce belirlenen İş Bankası'ndaki yönetim kurulu üyeliklerine Baykal'ın kongre hesapları damgasını vurdu. Baykal muhalifi olarak bilinen Adnan Keskin, kurultay öncesinde İş Bankası yönetim kurulu üyeliğine getirilirken, CHP Kurultayı'nın Divan Başkanlığı'nı yapan İsmet Atalay'da banka yönetimine atandı. CHP İstanbul ve Sivas delegeleri üzerinde etkinliği ile bilinen ve kardeşi Nurettin Sözen'e rağmen Baykal'ın yanında yer alan Ali Sözen'de CHP kontenjanından İş Bankası'na yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

HEP BAYKALCILAR ATANIYOR

CHP Genel Başkanlığı görevini 10. kez kazanan Baykal'ın, partinin yeniden açıldığı 1992 yılından bu yana İş Bankası'nın yönetim kurulu üyeliklerine hep kendine yakın isimleri atadığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ile Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili seçilmeden önce CHP kontenjanından İş Bankası'nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuşlardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de milletvekili seçilemedikleri dönemde İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuşlardı.

TEMETTÜ PAYI 425 BİN YTL

Baykal tarafından İş Bankası yönetimine sokulan CHP'li kelimenin tam anlamıyla ihya oluyor. Baykal'ın güvenine kazanıp İş Bankası yönetimine atanan CHP'li her şeyden önce iyi bir maaş alıyor. CHP'li yönetim kurulu üyelerinin, İş Bankası'ndan ne kadar maaş aldıkları sır gibi saklansa da kulislerde bunların aylık yaklaşık olarak 15 bin YTL maaş aldıkları konuşuluyor. Yönetim Kurulu üyeleri bunun dışında bankanın net karı üzerinde 10 binde 2,5 temettü karı da alıyor. Banka 2007 yılında 1 milyar 701 milyon YTL kar açıkladığından dolayı yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz yıl toplam 425 bin YTL ücret aldığı ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın isteği ile İş Bankası yönetimine giren CHP'li yönetim kurulu üyeleri İş Bankası'nda aldığı maaşları sır gibi saklıyor. Ulaştığımız üç CHP'li yönetim kurulu üyesi ne kadar maaş aldıkları konusunu gizlediler.


Gül'e karşı duygusal tepkim yok

CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İngiltere Kraliçesi Elizabeth onuruna verdiği yemeğe katılmadığı için Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yöneltilen eleştirilere cevap verirken, kimseden nefret etmediğini söyledi .Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'e karşı “kin ve nefret” duymadığını ifade ederek, “Sayın Abdullah Gül'e niye kin ve nefret duyayım. Arkadaşlığından mutluluk da duyarım. Hiçbir duygusal tepkim, şartlanmışlığım, kesinlikle söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı makamına onun getirilmesi söz konusu olunca 'yanlıştır, sakın yapmayın demek' benim görevimdir” dedi.

yenişafak



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs