Zeyno'nun oyununu terör uzmanları bozdu! | " /> Zeyno'nun oyununu terör uzmanları bozdu! | "/>

En Sıcak Konular

Zeyno'nun oyununu terör uzmanları bozdu!

21 Mayıs 2008 08:01 tsi
Zeyno'nun oyununu terör uzmanları bozdu! ABD Kongresi'nde düzenlenen panelde konuşan Zeyno Baran'ın, 'ABD yönetiminin PKK'ya karşı gösterdiği hassasiyeti, Ankara El Kaide'ye karşı göstermiyor' çıkışına terör uzmanları itiraz etti.

ABD Kongresi'nde, Türk-Amerikan ilişkilerinin ele alındığı bir toplantıda El Kaide tartışması yaşandı. Hudson Enstitüsü'nün uzmanı Zeyno Baran, ABD Başkanı Bush'un PKK'yı “ortak düşman' ilan etmesine rağmen, Türkiye'de El Kaide'ye karşı böyle bir yaklaşımın olmadığını savundu. Panelin ADB'li terör uzmanları ise Türkiye'nin El Kaide'ye karşı en üst düzeyde çok iyi mücadele ettiğini ifade etti. Potomac Enstitüsü, Hudson Enstitüsü ve Inter-University'nin Kongre'de ortaklaşa düzenlediği “Türk-Amerikan Stratejik Ortaklığı” konulu panelde konuşah Zeyno Baran ABD Başkanı George W. Bush'un, 5 Kasım'da Başbakan Erdoğan ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde PKK'yı “ABD'nin de düşmanı” olarak ilan etmesinin önemine değinirken “Kazablanka da El Kaide terörüyle vuruldu. Olayın yıldönümünde çok sayıda insan biraraya gelerek ve El Kaide'nin adını anarak bu tür terörizme karşı çıktı. Türkiye'de böyle bir şey yaşanmadı” diye konuştu.

NATO'NUN TEMEL MİSYONU

Jamestown Vakfı'nın terör analisti Frank Hyland ise Türkiye'nin El Kaide'ye karşı en üst düzeyde mücadele verdiğini belirterek, “Sizi temin ederim, Türk yetkilileri bu konuda büyük bir çaba sarfediyor. Türk yetkilileri, El Kaide'ye karşı ülke içinde ondan fazla operasyon gerçekleştirdi” dedi. Kontrterörizm Vakfı uzmanı Andrew R. Cochran ise İstanbul'daki saldırılarda sadece diğer ülke vatandaları değil çok sayıda Türk vatandaşının da öldüğünü hatırlattı.

yenişafak



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs