En Sıcak Konular

'Kimsenin coşkuyla kutladığı yok'

20 Mayıs 2008 21:58 tsi
'Kimsenin coşkuyla kutladığı yok'

Vatan yazarı Mutlu Tönbekici isyan etti. Milli bayramlarımız için kullanılan 'Tüm yurtta ve yavru vatan Kıbrıs’ta “coşkuyla” kutladık' başlıklı haberler için bakın neler yazdı?

Yalancılığı bırakın! Kimsenin coşkuyla kutladığı yok

Ah tabii ki tüm yurtta ve yavru vatan Kıbrıs’ta “coşkuyla” kutladık. (Bugünlerde güney komşusuyla haddinden fazla içli dışlı olan ikincisinden emin değilim) Elbette ki yüreğimizin en derinlerine kadar gurur duyduk. Tabii ki unutmayacağız ve unutturmayacağız..

Neyi?

Yaşlılık, anlamsız hareketler ve Atatürk’ü anamama bayramını. Zira ne gençliğin g’si, ne sporun s’si ne de Atatürk’ün a’sını görebildim ben. Karşımda bir “zombi” vardı.

Engin Ardıç dün yazmış: “Böyle kutlamalar faşistlerin ve komünistlerin işidir. Yani Mussolini İtalyası, Hitler Almanyası ve Stalin Rusyası... Biz onlardan aldık. Zaten yapılanlar da spor gösterisi değil ” stadyum ayinleridir “. Elli yıldır okuyoruz, Samsun’da neler olmuş, artık çekici gelmiyor. Hep aynı şeyler.” demiş

Bu yıl küçük bir fark var hocam! Bu yıl öküzler rol çaldı! Elif’in öküzleri! Şu kağnısı “yedip” duran Elif’in.

İnegöl’deki 19 Mayıs gösterileri sırasında temsili olarak Kurtuluş Savaşı canlandırılmak istenmiş ve dekor olarak getirilen öküzler (iki ayaklı “temsilisi” yeterince var halbuki) yüksek sesten ürkünce ortalığı birbirine katmış. Öğrencilerin arasına dalan öküzleri polisler stadyumdan zor bela çıkartmış. Üç öğrenci korkudan baygınlık geçirmiş, hastaneye kaldırılmış. Veliler ayaklanmış, Kaymakamlık soruşturma açmış...

Son seksen yılın en başarılı 19 Mayıs gösteri budur herhalde. Stadyumda öküz faciası! “Temsili” değil gerçek!

***

Gerçek bir spor bayramına, hadi daha sevilen lafla “spor festivaline” dönüşeceğine, giderek absürdleşiyor bu 19 Mayıs zırvalıkları. Stadyuma canlı canlı iki öküzü niye getirirsin? Hayatında öküz denilen hayvana 100 metreden daha çok yaklaşmamız gençlerin arasına niye sokarsın? Bu nasıl bir dibine kadar zorlanmış gerçekçi dekor anlayışıdır?

Fakat esas mesele bu değil. Bu yalancılık, bu sahtekarlık daha ne kadar devam edecek?

Hayır! Kimse “coşku” duymuyor. TRT istediği kadar bangır bangır bağırsın, gazeteler istedikleri kadar bilmem kaç yüz puntoluk manşetler atsın, hayır hiç bir genç bu törenlere çıkmaktan, o aptal kıyafetleri giymekten, öküzlü veya öküzsüz temsili komedilerde oynar gibi yapmaktan, asker gibi yürümekten, yürümediği vakit güneşin altında saatlerce ayakta beklemekten hoşlanmıyor, bundan dolayı “coşamıyor”. (Bunun bir de haftalarca süren provası var!)

Ben de nefret ederdim, şimdi lise 1’de olan yeğenim de nefret ediyor.

20 yıldır değişen hiçbir şey yok! Ama manşete bakıyoruz: Coşkuyla kutladık!

Yok böyle bir şey.

İçinde kutlama hissi olan gençler artık Anıtkabire gitmekten hoşlanıyor. Ellerinde, sırtlarında bayrak sokaklarda yürümekten hoşlanıyor. Başlarına kalpak takıp dolaşmaktan hoşlanıyor. Modernize edilmiş Onuncu Yıl Marşı’yla deli gibi dans etmekten hoşlanıyor. Beğenirsin beğenmezsin ama yaptıkları, yapmak istedikleri bu. Bu kadar basit! Bunun üzerine git, yap kocaman partiler, bak nasıl şahane bir “coşku” olur.

Kimsenin gücü yetmeyecek tabii bu “stadyum ayinlerini” kaldırmaya. Daha doğrusu herkesin gücü yeter de kimse elini taşın altına koymak istemez. Hele de adın dinci, Atatürk karşıtı partiye çıktıysa daha da beter. Kaldırmayı bırak daha da abartırsın! Stadyumdaki öküzler falan Allah bilir bu yüzdendir.

Seneye ne ile karşılaşacağız şiddetle merak ediyorum. Stadyumda bir adet Bandırma Vapuru mesela? Olabilir mi? 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs