En Sıcak Konular

Medvedev, Rusya'da rüşveti yasaklıyor

20 Mayıs 2008 19:21 tsi
Medvedev, Rusya'da rüşveti yasaklıyor Rusya'nın yeni seçilen Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ülkede reform sürecine yargıdan başladı. Medvedev rüşvete karşı kurduğu komisyonun başına geçti.

Rüşvetle mücadele için yeni bir komisyon kuran ve başına da kendisi geçen Medvedev, hukuk sisteminin yeniden yapılandırılması için de hazırlık komisyonu oluşturulmasını istedi. Ülke bütçesi kadar rüşvet rakamının konuşulduğu ülkede, sadece 2007'de 10 bin 500 rüşvet vakıası kayıtlara geçti.

Hukuk kökenli yeni başkan önceki gün 'Büyük sorun haline gelen rüşvetin üstesinden gelmek için sistemli çalışma ortaya koymalıyız.' diyerek başladığı süreci devam ettiriyor. Medvedev bugün de 'para ve telefonla iş bitirmeye son' çağrısı yaparak Rusya'nın hukuk devleti olması için reform sürecinin başlamasını istedi. Seçim vaatlerinden birinin hukukta reform olduğuna değinen Medvedev, "Bu böyle gitmez! Artık yeter! Telefonla, para ile iş bitirmeye son vermeliyiz. Bağımsız ve etkili yargı için gerekli düzenlemeleri yapmalıyız." dedi.

Kompleks sorunların üstesinden gelmek gerektiğinin altını çizen yeni başkan, "Para ile, telefonla ya da baskı ile adil olmayan kararların alınmasına neden olan sisteme karşı çözümler üretilmeli. Sadece bürokrasinin azaltılması yeterli değil. Yargı bağımsız hale gelmeli. Yargıda görev alacak personelin eğitimi çok önemli." önerisinde bulundu. Medvedev Rusya'da yargının 1991 yılında genelde uluslararası hukukla uyumlu olduğunu, ancak yerel yargının reforma ihtiyacı olduğuna işaret etti.

Medvedev'in toplantısına Adalet Bakanı Alexander Konovalov'la birlikte yargının temsilcileri de katıldı. Konovalov konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede yargı sisteminde değişiklik düşündüklerini, yeni yasa ile birlikte yeni bir idari mekanizmanın da kurulacağını kaydetti.

Konovalov, "Bu değişiklikle hâkim ve savcıların sosyal imkânları geliştirilecek. Böylece gerçek bağımsızlık kazanacaklar." dedi. 



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs