'kan donduran' sözler | " /> 'kan donduran' sözler | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li vekilden 'kan donduran' sözler

20 Mayıs 2008 17:39 tsi
CHP'li vekilden 'kan donduran'  sözler
Türkiye Önder Sav'ın Peygamberimize(S.A.V) karşı alaycı üslubunu konuşurken CHP Hatay milletvekili Gökhan Durgun daha da ileri gitti.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Suudi Arabistan'da idam cezasına çarptırılan, berber Sabri Boğday'ın "Allah'a küfür"iddiasından yargılanmasını, "Allah'a sitem normaldir. Neden idam edileceğini anlamakta güçlük çekiyorum." şeklinde değerlendirdi.

Durgun, Genç berberin bir emekçi olduğunu, ülkesinde iş bulamadığı için Suudi Arabistan'a gidip çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Durgun, Allah'a sitemi normal olarak değerlendirdiği basın toplantısında bununla alakalı şöyle konuştu; "Bu kardeşimiz yıllarca orada çalışmıştır. Ancak şu günlerde öldürüleceği günü beklemektedir. Suçu da güya tanrıya sitem etmektir. Kimsenin hakkını yememiş, kimseyi öldürmemiş, kimsenin ırzına girmemiş, hırsızlık da yapmamış sadece kendi durumundan kaynaklanan bir nedenle tanrıya güya sitem etmiş. Bu da oldukça normaldir. Bunun için adam öldürmenin insani boyutu ne derecedir? Anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Bu basit sitem bir ölüm getirmemelidir. Çünkü insan kutsaldır yaşama hakkı da kutsaldır. Sabri Boğday'ın yaşaması için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Müslümanlığı ve Allah'ı korumak Suudi kralının işi değildir. "

Tüm umutlarını temyiz mahkemesine ve Suudi Kralı'na bağlayan Boğday'ın gizli mahkemede hiçbir savunma hakkı tanınmadan yargılandığını iddia eden Durgun, bu konuda uluslararası af örgütüne başvurulduğunu belirtti.

Sabri Boğday'ın yaşayıp yaşamayacağını temyiz mahkemesi ve Suudi Arabistan Kralının belirleyeceğini belirten Durgun, "Ancak burada can alıcı bir nokta var. O da yargının usulüne ve uluslararası hukuka uygun yapılmamasıdır. Sabri Boğday'a avukat bile tahsis edilmemiş ve mahkeme gizli yapılmıştır. Mahkemeyi kimsenin de izleme şansı olmamıştır. Bu durumda da bir iftiraya kurban giden bu kardeşimiz idam cezasına çarptırılmıştır." dedi

Sabri Boğay'ın serbest bırakılması için olayı dışişleri bakanlığı aracılığı ile takip ettiğini belirten Durgun, "Cumhurbaşkanımızın girişimleri, olay Kral'a intikal etmediği için sonuç vermemiştir. Ancak ben sayın Cumhurbaşkanından rica ediyorum lütfen bu konunun üzerinde dursun ve gereken hassasiyeti göstermesini istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs