En Sıcak Konular

Baykal neden Kraliçe'nin yemeğine katılmadı?

20 Mayıs 2008 15:36 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmamasına yönelik eleştirileri cevapladı.

Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün verdiği davete katılmama gerekçesini ise ilke meselesi olarak açıkladı. Baykal, lügatinde kin ve nefretin bulunmadığını ifade etti.

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi'nin geldiğinde davet katılmadığı için kendisini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Baykal, Türkiye'nin ciddi ekonomik kriz ortamından geçtiğini belirterek, gidişatin yeni bir seçim ortamı olduğunu söyledi. Hükümetin elde avuçta ne varsa seçim ortamında kullanma anlayışı içinde olduğunu belirten Baykal, Türkiye'nin çok tehlikeli bir seçim ekonomisine sürüklendiğini öne sürdü. Baykal, kendilerinin gündeminde kuraklık, tuzladaki ölümler, işçi hakları ve sosyal güvenlik konularının bulunduğunu, Başbakan Erdoğan'ın gündeminde ise Deniz Baykal ve CHP'nin olduğunu söyledi. Baykal, 'Sen CHP'yi Deniz Baykal'ı bırak işine bak. Sen Başbakansın. Güneydoğu kuraklık yaşanıyor. Bunun için ne düşünüyorsun onu anlat. Varsa yoksa Deniz Baykal'dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'nü İngiltere Kraliçesi onuruna verdiği yemeğe katılmamasıyla eleştirilerine cevap veren Baykal, ' Bir konuşma yapmış. İçinde kin, nefret... 'Yok kaymak tabakasının yanındaymış Cumhuriyet Halk Partisi.' Sana ne kardeşim. Sen işine bak, kendi bak. Cumhuriyet Halk Partisi her gün halkın içinde. Deniz Baykal hergün halkın içinde. Ben etrafımda koruma ordusuyla dolaşmıyorum. Benim etrafımda devletin güçleri tedbir alıyor değil. Antalya'da vatandaşın birisi bir şey söylemiş, perişan ettiler. Ben sabah altı da sokaktayım. Gece yarışına kadar çarşıda pazarda yalnız başıma dolaşıyorum.'diye konuştu.

Kaymak tabakası eleştirilerini cevaplayan Baykal, kendilerinin o işi bilmediklerini, eşi ve iki torunuyla birlikte bir orta hala Türk ailesine yaşamını sürdürdüklerini söyledi. Baykal, kendi işlerini kendilerinin gördüklerini belirterek, 'Uşaklarımız, aşçılarımız etfarımızda dönmüyor. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Milyonlarca aile nasıl yapıyorsa biz de öyle yapıyoruz. Sosyetik 7 yıldızlı oteller cümbür cemeat maile, eşi dostu toplayıp devlet sırtında tatil yapmak bizim lügatimizde yazmaz. Yok bizde böyle şeyler. Biz anadolu'a insanımız nasıl yaşıyaor'dedi.

Kendisinin lügatinde kin ve nefretin bulunmadığını ifade eden Baykal, 'Hiç bir zaman kin nefret gütmeyiz. Kin ve nefret duysam önce sana kin ve nefret duymam gerekir. Yüzde 34 oy aldıktan sonra senin siyasi haklarının iade edilmesi gerektiğinde demokrasiye ve milli iradeye saygım nedeniyle öncülük yapan ben değilmiyim' diye sordu.

Kimseye kin ve nefret duymayacağını anlatan Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de kin ve nefret duymadığını söyledi. Baykal, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin yanlış olduğunu söylemesinin kendisinin görevi olduğunu ifade etti.

star



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs