En Sıcak Konular

Muro, Hacı Murat fiyatlarını arttırdı!

20 Mayıs 2008 15:15 tsi
Muro, Hacı Murat fiyatlarını arttırdı! Kurtlar Vadisi Pusu, dizisiyle yeniden gündeme gelen Murat 124 marka otomobiller, sahipleri tarafından rekor fiyatlarla satılmaya başlandı.

Türk sinema filmlerinin vazgeçilmezleri haline gelen, önce bir reklamda, ardından bir TV dizisinde 'Muro' karakteri tarafından kullanılmaya başlanan Murat 124 marka otomobiller, yeniden gündeme geldi. 1971'den bu yana yollarda olan Murat 124, meraklıları tarafından kullanılmaya devam ediyor. Murat 124'lerin en çok bulunduğu illerden birisi olan Kocaeli'de özellikle diziyle birlikte "Hacı Murat" diye tabir edilen Murat 124'lere olan ilgi yeniden arttı. Körfez ilçesinde yıllarca oto yıkamacılığı yapan Veysel Uzun (29), kendisinden 4 yaş büyük olan ve yaşı plakasında yer alan 34 BF 1975 plakalı Murat 124 otomobilini, 15 bin YTL'ye satışa çıkardı. Koltukları, tüm aksesuarı orjinal bir şekilde korunan ve bugüne kadar tamir görmeyen otomobile görenler hayretle bakıyor. Otomobili inceleyerek pazarlığa tutuşan meraklıları fiyat kırmaya çalışırken, Veysel Uzun 15 bin liradan kuruş aşağıya inmiyor. Uzun yıllar otomobiline gözü gibi bakan Veysel Uzun, acil paraya ihtiyacı olduğu için otomobili satışa çıkardığını söyledi. Uzun "Yıllarca oto yıkamacılığı yaptım. Bizim ilk otomobilimiz Murat 124 oldu. O günden sonra çok araba elimizden geçti. Murat 124' teki rahatlığı ve konforu diğer araçlarda bulamadım. Bu arabaya binip elimi camdan çıkarmak en çok sevdiğim şeylerden biri. Bu araba benden 4 yaş büyük. İyi korunmuş. İnsanın malına verdiği değeri gösteriyor. Her şeyi orjinal. Paraya ihtiyacım olmasa satmazdım. Bundan bir tane daha var. Ben bu araçları çok seviyorum. Ben Murat 124 ile doğdum. Murat 124 ile öleceğim" dedi.


Meraklıları da otomobil sahibinin istediği 15 bin YTL fiyatın normal olduğunu, otomobili incelerken hayretler içinde kaldıklarını söyledi. Vatandaşlar ilk günkü gibi korunan araca verilen değerin hiçte önemsenmeyecek bir şey olmadığını ifade ederek, araçların dizilerde kullanılarak yeniden gündeme getirilmesinden memnun olduklarını dile getirdi.

yenişafak



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs