En Sıcak Konular

Şener’in Çömez’den uzaklaşma nedeni kim?

20 Mayıs 2008 12:10 tsi
Şener’in Çömez’den uzaklaşma nedeni kim? Kapatılması ile gündemde olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerine yeni bir siyasi oluşum için Abdüllatif Şener’le birlikte hareket eden bir siyasi, Abdüllatif Şener’in Turhan Çömez'den neden uzaklaştığını açıkladı....

Safile USUL/GAZETEPORT

Söz konusu siyasi, Abdüllatif Şener’in, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’le buluşmasının ortaya çıkmasından sonra Turhan Çömez’e mesafe aldığını söyleyerek, “AKP kapatma davasıyla alakalı bir isim olan Paksüt’le buluşması sonrasında, Turhan Çömez’in muhafazakar kesimdeki imaj algısı değişti. Abdüllatif Bey de bunu değerlendirdi” dedi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün bir polis aracı tarafından izlendiği ve dinlendiği iddiaları ile sarsıldı.Bu iddianın gündemi sarması ile birlikte ortaya bir şey daha çıktı.

Osman Paksüt yine dinlendiğinden kuşkulandığı o gün, eski AKP milletvekili Turhan Çömez ile Kavaklıdere’deki Tenis Klubünde öğlen yemeğinde buluşmuştu.

Bu durum AKP içinden veya kapatılırsa yeni bir oluşumla siyasette adres olmayı hedefleyen Abdüllatif Şener’i nasıl etkiledi.

Bunun cevabına ilişkin, yeni bir siyasi oluşum için Abdüllatif Şener’le birlikte hareket eden bir siyasi GAZETEPORT’a şunları söyledi:

“Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’le buluşmasının ortaya çıkmasından sonra Turhan Çömez’e mesafe aldı. AKP’nin kapatma davasıyla alakalı bir isim olan Paksüt’le buluşması sonrasında, Turhan Çömez’in  muhafazakar kesimdeki imaj algısı değişti. Abdüllatif Bey de bunu değerlendirdi. Abdüllatif Şener’in oylarına talip olmak istediği kesimlerin, bilhassa muhafazakar olanları AKP’nin kapatılmasına karşı. Bu kesim Turhan Çömez’in AKP’ye karşıtlığı ile bilinen ve AKP’yi kapatma davasını Anayasa Mahkemesi’nin Başkanvekili ile görüşmesine tepki duyar. Bunu kabul etmezler. Abdüllatif Bey bunu çok iyi bilen birisi olarak bunu değerlendirdi ve Turhan Çömez’le arasına mesafe koydu. Abdüllatif Bey Turhan Çömez’le beraber hareket etmez artık. Turhan Çömez, ama, CHP’ye de girmez. Onlarla dokusu uymaz çünkü”


“RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ABDÜLLATİF ŞENER’LE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR”

Söz konusu siyasi kaynak GAZETEPORT’a, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da Abdüllatif Şener’le birlikte hareket ettiğini ve onu desteklediğini şu sözlerle ifade etti:“Rıfat Hisarcıklıoğlu Abdüllatif Beyle birlikte hareket ediyor. Bu kesin. Onu destekliyor. Bu beraberlik gelişmelerin şekline göre daha da belirginleşip,  görünür olacaktır. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bu nedenle Başbakan’la arası bozuk artık. Hisarcıklıoğlu zaten ekonomiyi de eleştiriyor farkındaysanız. Abdüllatif Şener kapatma davasının seyrine göre belli bir evrede parti kurar.”

GAZETEPORT



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs