En Sıcak Konular

DTP'li Sakık'tan Terim'e tokat gibi cevap

20 Mayıs 2008 11:07 tsi
DTP'li Sakık'tan Terim'e tokat gibi cevap Fatih Terim, "Onlardan 550 tane benden bir tane var" diyerek milletvekillerini hedef almıştı. DTP'li Sırrı Sakık, Terim'e sertlik dozu yüksek bir cevap verdi.

Fatih Terim maaşını eleştiren vekillere, 'Onlardan 550, benden 1 tane var' deyince tartışma sertleşti. DTP'li Sakık: 550'yi halk seçti seni kim seçti? Kulüpleri biliriz ahlak dersi veremezsin.

Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takım'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı yine tartışma yarattı. Gerginliğin ikinci perdesi, Terim'in HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın hazırlayıp sunduğu Basın Kulübü'nde maaşını eleştiren vekillere "Bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden 1 tane" demesiyle açıldı.

Terim, vekilleri kızdıran şu sözleri söyledi:

'DEVLETTEN ALMIYORUM'

"Konuyu Meclis kürsüsünde söyleyen var. Federasyon özerk. Kazandığı paradan maaş dağıtıyor. Ben devletten maaş almıyorum ama o alıyor. Benim Ankara'da milletvekili evim yok, kendi evim var. Milli Teknik Direktörü'nün maaşının gündeme gelmesi abesle iştigaldir."

Fatih Terim'in bu sözleri, maaş konusunu daha önce Meclis gündemine taşıyan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı kızdırdı. "Maaşını devletten almıyor da nereden alıyor. Federasyon başka devletin mi?" diyen Sakık, şöyle devam etti:

'SORUNUM TERİM DEĞİL'

Biz halkın oyuyla geldik, sözleşme ile değil. Teknik direktörlerin nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu kulüplerde nasıl yol yöntem izlendiğini biliyoruz. Bize ahlak dersi veremez. Amacımız gelir eşitsizliğine dikkat çekmekti. Sorunumuz Terim değil, çok da tanımayız. Onun gibi sırtını birilerine dayayarak gelen yüzlerce insan var. Biz sistemi eleştiriyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı da bir tane. Onların kaç katı maaş alıyor.

aktfihaber.com



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,036 µs