En Sıcak Konular

Emekli binbaşı yargıçları suçlayınca 301'lik oldu

20 Mayıs 2008 10:15 tsi
Yargı mensuplarını arazi yolsuzluğuna karışmakla suçlayan Zeki Bingöl hakkında 301'den soruşturma açıldı.

AB'ye uyum kapsamında değiştirilen 301. madde, bu kez emekli Binbaşı Zeki Bingöl'ü mahkemelik etti. Yargı mensuplarını arazi yolsuzluğuna karışmakla suçlayan Bingöl hakkında 301'den soruşturma açıldı.

Emekli binbaşı, gecekondulaşmayı önlemek, fakirleri ev sahibi yapmak amacıyla çıkarılan yasanın amacından saptırıldığını, devletten ucuza alınan arazilerin fakirlere değil, yine varlıklı ve nüfuz sahibi insanlara dağıtıldığını ileri sürüyor. 'Türk İşi Mortgage' adlı kitabın da yazarı olan Bingöl, özellikle yargı mensuplarına eleştiriler yöneltiyor.

Bingöl'ün yolsuzluk iddialarını dile getirdiği bir yazısını 'Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını hedef almak' şeklinde yorumlayan savcılık, yazar hakkında 301 maddeden soruşturma başlattı. Bingöl, "Bu, 301. maddenin, bazı kesimler tarafından nasıl kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığına güzel bir örnek. Ben 70 milyonun menfaati için mücadele ederken, TC'ye hakaretten soruşturma geçiriyorum." diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi'ne arazi yolsuzluğu sebebiyle düzenlenen operasyonu yöneten Zeki Bingöl, burada elde ettiği belgelerle çok sayıda suç duyurusunda bulundu. Fakirleri ev sahibi yapmak amacıyla Arsa Ofisi'nden alınan arazilerin peşine düşen Bingöl, bu arazilere kurulan sitelerin kimlere satıldığını tespit etti. Bazı arazilerin ünlü markalara satıldığını ve dairelerin bürokratlar arasında paylaştırıldığını gören Bingöl, subaylığı döneminde, bu bölgede ev sahibi olan bazı paşalarla mahkemelik oldu.

Emekli olduktan sonra çeşitli internet siteleri ve dergilerde yazmaya başlayan Bingöl, yargı mensuplarını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran, emekli Binbaşı hakkında soruşturma başlattı.

Bingöl, "Ben, yıllarca üniforma giyip şerefli bir Türk subayı olarak görev yapmışım. Meslekî terfilerimi bir kenara koyup kendi üstlerimi bile şikayet edecek kadar bu ülkenin menfaatlerini gözetmişim. Türkiye'nin en önemli kurumlarında çalışan üst düzey bürokratların kanunsuz işlerini tespit edip savaşmışım. Şimdi hakkımda 301. maddeden soruşturma açılmasını sadece 'komik' olarak nitelendirebilirim." şeklinde konuştu.

Bingöl hakkında dava açılmasına sebep olduğu ifade edilen yazısından bir bölüm şöyle: "Yolsuzluğa bulaşan ve de çalan adamların alayını savcılığa bildirdim. Yine bana dava açtılar. Yok adam hakim imiş, paşa imiş, milletvekili imiş... Ben nerden bileyim.. ben çalanı tespit ettim, savcılığa bildirdim. Adamlar not mu bırakıyor ben çaldım ama hakimim, savcıyım, milletvekiliyim, benim hakkımda özel yargılama hukuku var, diye."

zaman



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs