Sav'ın sözleri bizi üzdü ! | " /> Sav'ın sözleri bizi üzdü ! | "/>

En Sıcak Konular

Eşi konuştu: Sav'ın sözleri bizi üzdü !

20 Mayıs 2008 09:30 tsi
Eşi konuştu: Sav'ın sözleri bizi üzdü ! Sav'ın alay ettiği Mustafa Ünal, cumartesi günü yaşanan olayın ardından evine kapandı. Basın mensuplarının sorularına cevap vermedi. Ailenin duygularını ise eşi Sebahat Ünal anlattı.

80 yaşındaki Mustafa Ünal'ın tek bir arzusu vardı: 'Hacca gitmek.'

Her namazında bunun için dua ediyor, "Öleceksem de orada ölmeliyim." diyordu. Ancak kutsal yolculuk için müftülüğe yaptığı müracaattan olumlu haber gelmedi. Kuradan adı çıkmamıştı; o an yıkıldı.

Yakınları defalarca 'CHP Genel Sekreteri Önder Sav eski bir dostun. Sorununu ona aç!' tavsiyesinde bulundu. Ünal, bu teklifi reddetti. Ankara Elmadağ'daki programda ise 'bir umut' düşüncesiyle Sav'a yüreğini açtı. Ancak beklemediği bir cevap aldı. Sav, 'Boşver, Araplara para kaptırma!' dedi. Ünal, yanlış anlaşıldığını sandı ve bu konuda istekli olduğunu anlatmaya çalıştı. Cevap şoke ediciydi: "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz. Bırak şey yapma..." Hayalleri bir kez daha yıkıldı, sessizce oradan ayrıldı. Ünal'ın eşi Sebahat Ünal, CHP'li Sav'a kızgın. "Çok üzüldük, çok şaşırdık." diyor. Sav'la ahbaplıklarının eskilere dayandığını hatırlatırken "Orada olsaydım sitem ederdim. 'Niye engel oldun?' derdim. Kocam rahatsız, ama ölürse hacda ölsün." ifadelerini kullanıyor.

Mustafa Ünal, cumartesi günü yaşanan olayın ardından evine kapandı. Basın mensuplarının sorularına cevap vermedi. Ailenin duygularını eşi Sebahat Ünal anlattı. Sebahat Hanım, eşi ile Önder Sav arasındaki diyaloğu duyduğunda çok şaşırmış. Sav'ın eski bir ahbapları olduğunu belirtirken "Önder kocamı da beni de üzdü. O sözleri söyledikten sonra yanına gidebilseydim sitem ederdim. 'Niye engel oldun?' derdim. Kocam rahatsız, ama ölürse hacda ölsün." diyor. Sebahat Hanım, Sav'ın sözlerinin 'yanlış ama iyi niyetle söylenmiş sözler' olduğu düşüncesinde. Eşinin hasta olduğunu bilen Sav'ın 'daha fazla yorulmasın' diye bu ifadeleri kullanmış olabileceğini ileri sürüyor. Sebahat Hanım şöyle devam ediyor: "Kocam 80 yaşında. Bir süre önce müftülüğe götürdüm, hac başvurusu yaptık. Ancak kabul edilmedi. Çok üzüldük. Yıllardır namazlarında dua ediyor hacca gitmek için. Ama nasip değilmiş, olmadı." Sebahat Hanım, Diyanet yetkililerinden kendilerine yardımcı olmalarını istiyor. Bu noktada eşine, yardım için "Önder Sav'ın yanına git" diye baskı yaptıklarını hatırlatıyor. Ancak ısrarlara rağmen bu teklifi kabul etmediğini dile getiriyor. Ünal, şöyle konuşuyor: "Ben Önder Sav Elmadağ'a geldiği zaman orada değildim. 'Hacca gitme' falan demiş. Daha sonra öğrendim. Üzüldüm. Hac bizim boynumuzun borcu. Kocam ölecekse orada ölsün. Eğer bunları söyledikten sonra orada olsaydım gider Önder'le konuşurdum." Sebahat Hanım, Sav'ın sözlerine eşinin verdiği tepkiyi de şöyle aktarıyor: "Allah bana nasip etsin. Yeter ki, gideyim, orada ölürüm."

samanyoluhaber



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs