En Sıcak Konular

Paksüt olayında cevapsız kalan sorular!

20 Mayıs 2008 09:25 tsi
Paksüt olayında cevapsız kalan sorular! Paksüt’ün ‘dinleniyorum’ iddiasının ardından yaşananlar zihinlere onlarca soruyu getirdi. Olay günü yaşananlarla ilgili her görgü tanığının farklı şeyler anlatması ise sorular yumağını büyüttü. İşte cevapsız kalan sorular...

ANAYASA Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün, iki ay boyunca polis tarafından takip edilip dinlendiğini iddia etmesiyle başlayan olaylar zinciri giderek karmaşık hale gelmeye başladı. Cevabı en çok merak edilen ‘İki ay boyunca izlendiğini biliyor ve kendisini takip eden araçların plakalarını alıyorsa bunu neden polise ya da savcılığa bildirip şikayetçi olmadı’ sorusuna ise Paksüt hale cevap vermedi.

KENDİLERİNİ NİYE GİZLEDİLER?

Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde yaşanan olaylara tanık olanların önce kendilerini gizlemeleri, ardından da olayı farklı farklı anlatmaları zihinlerde bazı soru işaretleri oluşmasına neden oldu. İşte zihinleri karıştıran çelişkilerden bazıları:

TAKİP EDİLEN KENDİSİ Mİ?

Paksüt olayı ilk önce eşiyle birlikte yemeğe giderken kendisini takip ettiğini iddia ettiği aracı durdurup, bagajını açmasını istediğini, açmayınca da Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ı kulübe çağırarak durumu anlattığını söyledi. Ancak görgü tanığı gazeteciler tartışmanın Ferda Paksüt ile sivil polis otosu arasında otopark yüzünden çıkan tartışmayla başladığını, Paksüt’ün olaya sonradan müdahale ettiğini yazdılar.

Uyuşturucu takibindeki sivil polislerle ilk Osman Paksüt mü yoksa eşi Ferda Paksüt mü tartıştı? Ya da takip edilen Paksüt müydü yoksa eşi mi?

İKİ AY BOYUNCA NEDEN GİZLEDİ?

Başkanvekili Paksüt, iki aydır takip edildiğinden şüphelenmesine, çevresindekilere takip olayını araştırtmasına, kendisini takip eden araçların plakalarını dahi almasına rağmen son olaya kadar neden polise ve savcılığa suç duyurusunda bulunmadığı ise bir başka muamma.

Büyükelçilik görevi nedeniyle dinleme ve takip konularında büyük deneyimi bulunan Paksüt, tehdit ihtimalini dikkate almadan şüpheli araca müdahale etmesi, can güvenliğini tehlikeye atmadı mı? Ya araçtakiler polis değil de terörist olsaydı ne olacaktı?

Başkanvekili Osman Paksüt’ün neden dinlenme endişesine kapıldığı ise bir başka soru işareti.

Niye fikir değiştirdi?

Ankara Emniyet Müdürü’yle olay yerinde yaptığı görüşmeden sonra polis aracının bir uyuşturucu olayını takip ettiğini öğrendikten sonra özür dileyen Paksüt, daha sonra dinlendiğini neden iddia etti?

Paksüt’ün olayı tartışmaya döndürmesinde Kavaklıdere Tenis Kulübünde buluştuğu eski AK Partili Turhan Çömez’in rolü oldu mu?

Tenis Kulübündeki olay gündemdeyden Turhan Çömez’in ertesi gün Deniz Baykal’la buluşması ise yeni soru işaretleri yarattı. Çömez’in ziyaret trafiğinin tesadüf ile izah edilebilir mi?

Eşiyle miydi Çömez’le mi?

Olayın tanıklarından gazeteci yazar Emin Çölaşan, yaşananları yazısında başka anlattı, televizyonda farklı. Çölaşan yazısında, olay anında Çömez’in masada tek başına olduğunu yazdı. Habertürk’teki açıklamasında ise ‘O sırada Osman Bey Turhan Çömez ile başka bir masada oturuyordu...’ dedi.

GAZETEPORT’TA YAZDIKLARI

‘Ben gittiğimde eski milletvekili Turhan Çömez bir masada tek başına oturuyordu. Sonra Osman Paksüt’ün eşi Ferda Hanım içeri girdi. Sinirli biçimde (Polis bizi takip ediyor) diyerek olayı oradakilere anlattı. Ben de kendisi ile konuştum. (...) Sonra Osman Paksüt geldi ve eşi ile birlikte Turhan Çömez’in oturduğu masada yemek yediler. O da gelişmeleri anlattı...’

HABERTÜRK’E ANLATTIKLARI

‘Fatih Çekirge beni yemeğe davet etmişti. Saygı Öztürk de vardı. (...) Osman Paksüt’ün eşi Ferda Hanım bize şunları söyledi: ‘Polis bizi hem dinliyor hem de takip ediyor. Biz bunlardan bir tanesini yakaladık. Arabada dinleme cihazı var. Ve bu uzun süredir devam eden bir olay..:’ O sırada Osman Bey Turhan Çömez ile başka bir masada oturuyordu...’


Hürriyet yazarları neden suskun?

İzlenme kavgası yaşandığı sırada Kavaklıdere Tenis Kulübü’nde Hürriyet’in iki yazarı Fatih Çekirge ve Saygı Öztürk de vardı. Hürriyet’in iki yazarı, kendilerinin birinci elden tanığı oldukları olayla ilgili gazetelerinde yer alan haberlerde kendilerinin de orada olduklarını gizlediler. Hürriyet’in haberinde ‘Turan Çömez’in de orada olduğu öğrenildi’ denildi. Bu iki yazar, Çömez’in, Osman Paksüt ile aynı masada oturduğu bilgisini neden gizleme gereği duydular?

star




Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,441 µs