'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti! | " /> 'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal, 'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti!

20 Mayıs 2008 08:18 tsi
Baykal, 'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'i, Abdullah Gül seçildikten sonra Köşk'ü boykot eden CHP lideri Deniz Baykal, ilginç bir protestoya daha imza attı. Tüm siyasi liderlerin destek verdiği sigarayla mücadele kampanyasına katılmadı.

 Kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla gazete ve televizyonlara verilen 'Dumansız hava sahası hareketini destekliyoruz' sloganlı ilana da fotoğrafını koydurtmadı.  
 
 Dün Türkiye genelinde başlayan sigarayla mücadele kampanyasına, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu destek veriyor. Sigara içen-içmeyen milyonların da desteklediği kampanyada anamuhalefet partisinden kimse yer almıyor. Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen ve Sağlık Bakanlığı'nın organize ettiği kampanyaya katılması için Baykal'a yapılan bütün ricalar sonuçsuz kaldı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Bakan Recep Akdağ, bütün liderlere 2 ay önce yazı göndererek sigarayla savaş kampanyasına destek istedi. Baykal önce katılacağını bildirdi; ancak kampanyanın başlamasına kısa bir süre kala vazgeçti. Bunun üzerine Akdağ, Baykal'ı telefonla aradı. Kampanyanın önemini anlatan Akdağ, Meclis'te temsil edilen tüm parti liderlerinin organizasyonda yer alacağını iletti. Akdağ ayrıca, gençliğin sağlığının korunması adına siyasî tavrın bir kenara bırakılması ricasında bulundu. Baykal'ın tutumunda bir değişiklik olmayınca konu Başbakanlık'a iletildi. Başbakanlık adına yapılan girişimler de Baykal'ı ikna edemedi. Bunun üzerine Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası, anamuhaletef partisi olmadan başladı. Kapalı alanlarda sigara yasağını getiren kanunun mimarı Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Baykal'ın tavrını anlayamadığını söyledi. Erdöl, "Önceden kabul ettiği halde sonra ne hikmetse vazgeçti. İktidar-muhalefet elbirliği içinde olacaktı. Bu millet, birliktelikten hoşlanıyor. Hayırlı bir işte kanun çıkarılırken destek verdiler, kampanyada da olmasını isterdik. Onlar için de iyi olurdu." açıklamasında bulundu.

Sağlık Komisyonu'nun CHP'li üyesi Tekin Bingöl ise Baykal'a öneri gidip gitmediği yönünde bilgisi olmadığını söyledi. Baykal'ın kampanyaya katılmamasının 'sigaraya karşı tavrının değiştiği' anlamına gelmeyeceğini ifade eden Bingöl, "Hükümetin üst organlarından genel başkana teklif gitti mi bilmiyorum? Gittiği gün yoğunluğu mu vardı, vakti müsait değil miydi bilmiyorum. Şu anda genel başkan adına konuşma şansına sahip değilim; ama biz parti olarak sigara yasağı getiren kanunu destekledik." diye konuştu.

 

 

zaman



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,779 µs