En Sıcak Konular

'Temmuz'da akıl tatile mi çıkacak?'

19 Mayıs 2008 23:08 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Temmuz ayında AK Parti'nin kapalıcağına ilişkin yapılan yorumlara ilginç tepki verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Türkiye'nin istikrara, demokrasiye ihtiyacı var. İstikrar içinde kalkınıyoruz. Bunu herkes görüyor. Bunu herkes değerlendirecek, bunun kıymetini herkes bilecektir'' dedi.

Günay, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ ile birlikte Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde, Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''50. Hizmet Yılı Ödülleri'' törenine katıldı.

Günay ve Şanlıdağ'ı, törene gelişlerinde Frig uygarlığı dönemindeki giysileri giymiş çocuklar karşıladı.

Törende konuşan Günay, özgürlük ve bağımsızlık yolunda atılan ilk adımın 89. yılı olduğunu belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Müzeler Haftası'nın açılışını Çorum'da gerçekleştirdiklerini anımsatan Günay, müzeler konusunda yaptıkları çalışmalara değindi.

Törende yaşamlarını bu alana adamış ve 50. hizmet yıllarını doldurmuş bilim insanlarına ödül vermekten mutluluk duyduğunu dile getiren Günay, bu kişilere şükranlarını sunmak için töreni hazırladıklarını anlattı.

Günay ve Şanlıdağ daha sonra, hizmette 50. yılını dolduranlara onur ödüllerini verdiler.

''AKIL TATİLE Mİ ÇIKMIŞ?''

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, bugün bir basın organında bir bakana atfen AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin sözlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine, ''Hiç bir bakan arkadaşımın böyle bir açıklama yaptığını sanmıyorum'' dedi.

Söz konusu haberde, ''partinin Temmuz ayında kapatılacağının söylendiğinin'' belirtilmesine karşılık da Günay, bu konularla meşgul olmadığını söyledi. Günay, ''Böyle bir beklentim de kaygım da yok. Akıl tatile mi çıkmış? Türkiye'de Temmuz'da akıl tatile mi çıkacakmış? Hiç bir bakan arkadaşımın böyle bir açıklama yaptığını sanmıyorum'' diye konuştu.

Kendi işiyle çok meşgul olduğunu, Anadolu'da gezdiğini ifade eden Günay, ''Halkın da böyle bir beklentisi yok. Türkiye'nin istikrara, demokrasiye ihtiyacı var. İstikrar içinde kalkınıyoruz. Bunu herkes görüyor. Bunu herkes değerlendirecek, bunun kıymetini herkes bilecektir'' şeklinde konuştu. 

haber7 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs