En Sıcak Konular

Avrupalı da çekirdek çitliyor

19 Mayıs 2008 21:55 tsi
15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Kani Emekçi, "Yurtdışında kuruyemişe ilgi artıyor. Kavrulmuş meyveli ürünlerin yanı sıra Avrupalı artık ay çekirdeğini de talep ediyor" dedi.

Emekçioğlu Grubu bünyesinde 2002'den itibaren Çorlu'da faaliyet gösteren Papağan Kuruyemiş, iç piyasanın yanı sıra yurtdışında da büyüyerek, sektöründe uluslararası bir marka olmayı hedefliyor. Papağan Kuruyemiş, Çorlu'da 40 bin metrekare açık, 9 bin 500 metrekare kapalı alandaki üretim tesisinde 15 ana grupta, ay çekirdeğinden, fındığa, fındıktan leblebiye kadar dek zengin bir yelpazede paketlenmiş kuruyemiş sunuyor.

Papağan Kuruyemiş Başkanı Kani Emekçi, Tosya'da 1960'da Urgancı Gıda adıyla kurulan firmayı, 2002'de satın aldıklarını söyledi. Firmanın yılda 100 bin dolar ciro yapan bir küçük bir imalat tesisi olduğunu hatırlatan Emekçi, "Bugüne kadar makina ve ekipman için 2 milyon dolarlık yatırım yaptık. Teknolojik yatırımlarla, yeni ürün çeşitlerimizle hızla büyüyoruz. Geçen yıl 10 milyon dolar ciro elde ettik. Bu yıl ise yüzde 50 ciro artışı bekliyoruz" dedi.

ALMANLAR BAYILIYOR

Cirolarının yüzde 40'ını çekirdekten sağladıklarını anlatan Emekçi, çekirdeğin iç piyasanın yanı sıra yurtdışından da talep görmeye başladığını söyledi. Avrupa ülkelerinden ve ABD'den daha çok incir, kayısı, badem, üzüm gibi kavrulmuş meyveli kuruyemişlere yönelik talep geldiğini ifade eden Emekçi, "Ancak son dönemde Avrupalı ay çekirdeğini de tercih ediyor. Yurtdışında yaşayan Türkler'den alıştılar. Özellikle Almanlar çekirdeği çok seviyor. Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızdan öğrendiler" dedi.

Toplam 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Kani Emekçi, yeni pazarlara açılacaklarına işaret ederek, "Ürünlerini yurtdışında distribütörlük kanalıyla satıyoruz. Geçen yıl 1 milyon dolar olan ihracat rakamını bu yıl 3 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

5 YENİ ÜRÜN YOLDA

Son yıllarda, yurtiçi ve yurtdışında kavrulmuş, karışık meyveli ürünlerin büyük talep görmeye başladığını vurgulayan Emekçi, bu kategoride yeni ürünlerinin olacağını anlattı. "Ürün çeşidimizi talebe göre belirliyoruz" diyen Emekçi, şöyle devam etti: "Bu ay, piyasaya yeni ürünümüz Frutty Mix'i sunduk. Meyveli, çiğ ve kavrulmuş badem, üzüm, fıstık, kayısı ve incir gibi zengin ürün çeşidi içeren bu ürünümüz büyük ilgi gördü. Bu yıl içinde, bu kategoride 4-5 yeni ürünümüz daha çıkacak."

haber7
 



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs