En Sıcak Konular

Toptan: 'Yol biliyor da saklıyor değilim"

19 Mayıs 2008 20:54 tsi
Toptan, kapatma davasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda dile getirdiği “oh dedirtecek formül” konusunda “yol biliyor da kafamda saklıyor değilim” dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda dile getirdiği “oh dedirtecek formül” konusunda “yol biliyor da kafamda saklıyor değilim” dedi.

Türkiye’nin entelektüelleri, anayasa hukukçuları, siyaset bilimcileri tartışsın diye bir öneri ortaya attığını kaydeden Toptan, “Türkiye önemli bir karar sürecinde. Böyle bir imkan varsa Türkiye bunu aramalı tabii. Aramazsa yazık olur, söylemek istediğim bu” dedi.

Toptan, bugün uygulamaya giren sigara yasakları konusunda ise “Sokaklarda dikkatinizi çekti mi hiç sigara içen yoktu. Bu nedenle vatandaşlarımıza minnettarız. Şu ana kadar yarım günde bunun benimsendiğini gördük.” dedi. Toptan, Meclis Bahçesine sigara içenler için sigaralıklar konulacağını belirtti.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda dile getirdiği “oh dedirtecek formül” konusunda “yol biliyor da kafamda saklıyor değilim” dedi. Türkiye’nin entelektüelleri, anayasa hukukçuları, siyaset bilimcileri tartışsın diye bir öneri ortaya attığını kaydeden Toptan, “Türkiye önemli bir karar sürecinde. Böyle bir imkan varsa Türkiye bunu aramalı tabii. Aramazsa yazık olur, söylemek istediğim bu” dedi. Toptan, bugün uygulamaya giren sigara yasakları konusunda ise “Sokaklarda dikkatinizi çekti mi hiç sigara içen yoktu. Bu nedenle vatandaşlarımıza minnettarız. Şu ana kadar yarım günde bunun benimsendiğini gördük.” dedi. Toptan, Meclis Bahçesine sigara içenler için sigaralıklar konulacağını belirtti.
Meclis Başkanı Köksal Toptan, TBMM’de gazetecilerin, daha önce dile getirdiği “oh dedirtecek formül” konusunda sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi’nin üçüncü bir yol bulabileceğine ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Meclis Başkanı Toptan “Türkiye’nin entelektüelleri, anayasa hukukçuları, siyaset bilimcileri tartışsın diye bir öneri bu. Onlar tartışacaklar. Ben şu yapılsın demiyorum ki. Türkiye bunu tartışsın diyorum. Mutlaka bilinen yollar dışında bir şeyleri de tartışmak mümkün diye düşünüyorum. Ben bir yol biliyor da onu kendi kafamda saklıyor değilim. Belki bu tartışmanın sonunda böyle bir imkansızlık da karşımıza çıkar. Türkiye önemli bir karar sürecinde. Böyle bir imkan varsa Türkiye bunu aramalı tabii. Bunu aramazsa yazık olur. Söylemek istediğim bu” karşılığını verdi.
Toptan, Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda farklı bir içtihat oluşturma yetkisinin olup olmadığının sorulması üzerine ise “Anayasa Mahkemesi çok yüksek bir mahkeme. Türkiye’nin geleceğine ilişkin kararlar alan mahkeme. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, bizde de öyle olması gerekir. Öyledir zaten. Boyutu itibariyle diğer yargı organlarından farklı bir mahkeme” diye konuştu.

MECLİS BAHÇESİNE SİGARALIKLAR KONULACAK

Toptan, bugün uygulanmaya başlanan sigara yasağı konusunda ise vatandaşlara teşekkür etti. Toptan, “Sokaklarda dikkatinizi çekti mi hiç sigara içen yoktu. Bu nedenle vatandaşlarımıza minnettarız. Şu ana kadar yarım günde bunun benimsendiğini gördük. Yazılı ve görsel basına çok görev düşüyor. Hem yazılı ve hem görsel basında konunun sağlık boyutuyla ilgili bilgiler var. Herkese gelecek kuşaklarımız için çok teşekkür ediyorum. Alınan önlemlerin devamı için herkesin desteğini sürdürmesi gerekiyor” dedi. Yasağın Meclis’te de uygulanacağını ifade eden Toptan, Meclis Bahçesine sigara içenler için sigaralıklar konulacağını kaydetti. Toptan, sigara içen milletvekilleri için Meclis Bahçesinde nasıl bir düzenleme yapılacağı konusunda ise “Şimdi yaz tabii. Kış için bahçeye bir sigara kabini koyduracağız. Bahçede sigara içip izmaritlerini atarsa bu sefer de çevre sorunu oluşur” dedi.

Ajanslar



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs