En Sıcak Konular

CHP'li Sav'a Diyarbakırlılardan tepki

19 Mayıs 2008 19:58 tsi
İslam'ın kutsal değerleri ve Hz. Muhammed (s.a.v) hakkında hakaretvari ifadeler kullanan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a Diyarbakır'daki siyaset ve iş dünyası da tepki gösterdi. Diyarbakır'daki AK Parti, DP ve ANAP il başkanları, Sav'ın haddini aştığ

CHP'li Mesut Değer ise kamuoyuna yansıyan ifadelerin partisinin görüşü olmadığını savundu.  

CHP Genel Sekreteri Sav'ın Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında İslam Peygamberi Hz. Muahammed'e (sav) yönelik hakaretvari tarzda konuşmasına tepkiler büyüyor. Diyarbakır'daki siyaset ve iş dünyasının temsilcileri CHP'li Sav'a tepki göstererek, kimsenin insanların inançlarıyla dalga geçmeye hakkı olmadığını vurguladı.

Elmadağ ilçesine giden Sav'ın, ilçe belediye başkanını ziyaretinde yanlarına gelen CHP'li Mustafa Ünal'ın hacca gitme arzusu ile de dalga geçerek, alaycı bir üslupla "Boş ver... Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz yanına alır" sözlerine Diyarbakır'ın tepkisi şöyle:

AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Hattapoğlu: "Laiklik maskesini kullanarak insanlarımızın dinine ve inançlarına saldırıyorlar. İnanç özgürlüğüne saygılı değiller. Bunlardan bu beklenilir zaten. Bunların yapısı ve zihniyeti budur. İnsanların dini inançlarını her zeminde sabote ediyorlar. Özgürlüklerin karşısındalar. Kendi bildiklerini yapıyorlar. Bu zihniyetin hesabını halk soracaktır. CHP'lilerin tümü için demiyorum ama CHP içerisinde insanların dini inançlarını sabote eden, özgürlük istemeyen bir grup var. Önder Sav'da onlardan biridir. Son derece üzücü açıklamanın hesabını halk soracaktır."

DP İl Başkanı Galip Ensarioğlu: Bu açıklama, CHP'nin laikliği kullanarak din karşıtı olduğunu gösteriyor. Bunların dine karşı tahammülleri yoktu zaten şimdi açık açık tahammülsüzlük yapıyorlar. Din ve İslam'ın şartlarıyla uğraşacaklarına gidip AKP'nin politikalarıyla uğraşınlar. Milletin dini ve inançlarına tahammülsüzlük göstermesinler. Millet bunları ve bu zihniyeti çok iyi tanıyor. AK Parti'yi hak etmediği yere getirende CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti aslında laiklik değil, din karşıtıdır. Bu şahsın bu sözleri bunun çok açık bir göstergesidir "

ANAVATAN İl Başkanı Sedat Bayhan: "Hac'a gitmek isteyen bir vatandaşa verilen cevap ve kutsal mekana haddini aşacak boyutta alaycı bir üsluptaki sözlerini kınıyorum. Bunun neresi laikliktir. Bu tam anlamıyla inançsızlıktır. İnsanların inancına saygı göstermeyenler nasıl yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin yönetimine aday olabilir."

CHP MYK üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı CHP 22. Dönem Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer: "CHP İslam karşıtı bir parti değildir. İslam'ı savunun bir partidir. Ancak dini siyasette alet eden zihniyete de karşıdır. Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın kurultayda yarım saat İslam ile ilgili konuştu. CHP'nin din karşıtı olduğunu iddia edenler önce Baykal'ın bu konuşmalarını bir kez daha dinlesinler. Önder Sav'ın sözlerini ben izleyemedim. Çarpıtılmış da olabilir. Eğer çarpıtılmamış ise o sözleri partinin görüşü değildir. Kendi görüşüdür."

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: "İnsanların inançları ne olursa olsun saygı gösterilmesi gerekir. Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman. Böyle bir toplumda İslam'ın şartlarından birinin bu şekilde alaycı üslupla dalga geçilmesi, ülke yönetimine aday bir partiye ve onun genel sekreterine yakışmıyor. Biran önce söylemlerinden dolayı Müslümanlardan özür dilemesini bekliyoruz."
 
Zaman



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs