En Sıcak Konular

Hürriyet, kazdığı kuyuya düşecekti

19 Mayıs 2008 14:57 tsi
'Bir kadeh rakı artık yasak' başlığı ile çarpıtma haber yapan Hürriyet Gazetesi, sahte viski kurbanı olmaktan son anda kurtulmuş.

Geçen hafta merdiven altı üretimi ve satışını ortadan kaldırmayı hedefleyen kanunun getirdiği düzenlemeleri birinci sayfadan, 'Bir kadeh rakı artık yasak' başlığı altında yayınlayan Hürriyet Gazetesi, sahte viski kurbanı olmaktan son anda kurtulmuş.

Bir kutlamasında şişelerce viskinin 'sahte' olduğunu son anda anlayan Hürriyet'in ağzı da kaçak içki nedeniyle az daha yanıyormuş. Gazetenin Okur Temsilcisi Temuçin Tüzecan, dün köşesinde okurlarıyla hem kurum olarak başlarına gelenleri hem de gazetenin yayınladığı haberde yapılan hataları paylaştı. Geçtiğimiz yıllarda sahte içki yüzünden ölümler yaşanmıştı.

"Haberde Türkiye'deki içki sektörünün en önemli oyuncularından, örneğin rakı üreticilerinden ya da büyük içki ithalatçılarından alınmış bilgi yok." diyen Tüzecan, sektörün önemsiz temsilcilerinin kaygılarının gerçekmiş gibi sunulduğunu belirtiyor. Türkiye'de piyasanın en büyüğü olan Mey İçki İcra Kurulu Başkanı Galip Yorgancıoğlu'nun 'Kadehle içki satışı sona ermedi' açıklamasına değinen Tüzecan yazısını şöyle sürdürüyor: "Benim görüştüğüm dünyanın en önemli içki üreticilerinden birinin Türkiye yöneticileri de durumdan memnundular çünkü merdiven altı üretim ve satış engellenirken, hem markalar korunacak, hem devletin vergi geliri azalmayacaktı. Yani yeni çıkan yasada yer alan bir maddenin başındaki 'Yetkili olmadıkları halde' tanımlaması denklem dışında bırakılınca ortaya bu durum çıkmıştı. Markaların korunması tüketicinin korunması demekti. Örneğin, geçen hafta içindeki bir kutlamasında şişelerce viskinin 'sahte' olduğunu son anda anlayan Hürriyet'in ağzı da kaçak içki nedeniyle az daha yanıyordu. Hürriyet Ekonomi Müdürü Vahap Munyar perşembe günkü yazısında, duruma kendi açısından netlik kazandırdı. Ancak bence bu açıklama yeterli değil." Sektörün en büyüklerinin yasa ile ilgili düşüncelerinin neden alınmadığını soran Okur Temsilcisi, "Türkiye'de şarap piyasasının çok küçük oyuncularından birinin iddialarına dayanarak başlatılan bir haber üretim süreci, Hürriyet'e dönük ciddi ve haklı eleştirilere yol açtı." özeleştirisinde bulunuyor.

samanyolu haber



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs