En Sıcak Konular

Fikri Sağlar: Saldırganlık kuşkularımı artırıyor

19 Mayıs 2008 14:47 tsi
Fikri Sağlar: Saldırganlık kuşkularımı artırıyor Fikri Sağlar, Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili iddiasının Başbakanlık ve Genelkurmay tarafından yalanlanmasını “Saldırgan üslup, hukuki korkutma ve içeriksiz bir açıklama ile olay kapatılmaya çalışılıyor. Bu telaş, saldırgan tavır şüphelerimi arttırı

Eski Kültür ve Turzim Bakanı ve gazetemizin köşe yazarı Fikri Sağlar’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Dolmabahçe Sarayı’nda yaptıkları görüşmenin içeriği ile ilgili ortaya attığı iddia tartışma yarattı. Güvenilir bir hukukçunun sözlerine dayandırılan iddiada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a eşi Filiz Büyükanıt’ın yaptığı harcamaların yer aldığı bir dosya gösteriyor ve halen yolsuzluktan tutuklu bulunan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil’in sonu ima ediliyor. Bu iddianın yayınlanmasından 3 gün sonra Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan son derece sert açıklamalar geldi. Başbakanlığın açıklamasında iddia “hayasız ve alçakça”, Genelkurmay’ın açıklamasında ise “ahlak dışı” şeklinde nitelendirildi. Açıklamalardaki dilin sertliği şimdiye kadar sıkça rastlanmayan bir özellikte. Bu durum Fikri Sağlar tarafındanda dikkat çekici bulundu.

DOLMABAHÇE SIR OLARAK KALMAYACAK

Fikri Sağlar yapılan açıklamalardan sonra yazdığı yazıda üsluplardaki saldırganlığın “bir şeyleri saklama telaşından kaynakylandığını iddia ederek “Hakaret dolu açıklamaları için yargıda asıl ben onlardan hesap soracağım” dedi. 

Açıklamaların kendisini tatmin etmediğini belirten Fikri Sağlar yazısında “Türkiye de oynanan bir olayın üstü, “kirli bilgilendirme ve hakaretlerin” arkasında oluşturulan “toz perdesi” ile saklanmaya çalışılıyor. Saldırgan üslup, hukuki korkutma ve “içeriksiz” bir açıklama ile bu olay kapatılmaya çalışılıyor. Bu telaş, saldırgan tavır, şüphelerimi daha da arttırıyor. Anlaşılan, gücü elinde tutanlar bilgileri biraz daha saklayacak, olayları daha da çarpıtacak! Dolmabahçe görüşmesi yine bir sır olarak kalacak. Acaba öyle mi? 25 yıllık siyasi yaşantımda gördüğüm o ki, Türkiye de hiçbir şey gizli kalmıyor. Bir gün mutlaka ortaya çıkıyor” diyor.

İKİ YALANLAMA BİRDEN

Başbakanlık Basın Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Vatan gazetesinde, daha önce BirGün gazetesinde yayımlanan Fikri Sağlar imzalı bir yazıya atfen, Sayın Başbakanımızın   Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı bir görüşmenin içeriği hakkında hayasız bir yalan, alçakça bir iftira yer almıştır. Söz konusu görüşmeye ilişkin daha önce yapılan Başbakanlık açıklamasında da belirtildiği gibi devlet meselelerinin değerlendirildiği görüşmenin içeriği, yine devlet adap ve geleneklerimizin icabı olarak mahrem tutulmuştur. Üçüncü kişilerin, görüşmenin içeriği hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi olması mümkün değilken yapılan bu yayınlar bir ‘kara propaganda’ faaliyetinin ürünüdür” denilmişti.

BAŞBAKANLIĞIN AÇIKLAMASINA GÖNDERME

Genelkurmay Başkanlığı da, Başbakanlık’tan birkaç saat sonra internet sitesi aracılığıyla bir basın açıklaması yapmıştı.

Gerekli açıklamanın Başbakanlık tarafından yapıldığını bildiren Genelkurmay, açıklamasında şu ifadeler yer alıyordu: “Bir gazetede Fikri Sağlar tarafından dile getirilen asılsız iddialara atfen, 17 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinin manşetinde ahlak dışı ve mesnetsiz bir haber yer almıştır. Başbakanlık tarafından konuya ilişkin basın açıklaması yapıldığından, Genelkurmay Başkanlığı’nca ayrıca bir açıklamaya gerek duyulmamaktadır. Bununla birlikte, bu ahlak dışı saldırıyı yapanlar hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır.”

Birgün



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs