En Sıcak Konular

BBP: Baykal, Önder Sav'ı görevden alsın

19 Mayıs 2008 13:42 tsi
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan, hac ibadeti ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed hakkında yakışıksız sözler söyleyen Önder Sav'ı görevden almasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Yalçın Topçu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Ankara Elmadağ'da hacca gitmek istediğini söyleyen bir partilisine söylediği, "Hacca gidip Araplara para kaptırma. Belki Muhammed bırakmaz seni orda" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Öndev Sav'ın sözlerini, 'Müslüman mahallesinde salyangoz satma' şeklinde değerlendiren Yalçın Topçu, "CHP'li Önder Sav'dan konumu ve yaşı itibarıyla daha saygılı bir üslup beklerdik. Üzülerek gördük ki sıradan bir insana bile gösterilmesi gereken saygı ve adap, Hz. Muhammed (sav)'den esirgenmiştir" diye konuştu.

Önder Sav'ın yakışıksız sözlerinin CHP'nin 'halka rağmen siyaset' anlayışının son örneği olduğunu vurgulayan Yalçın Topçu, "Hiçbir hürriyetin hiçbir kimseye, bizim kutsallarımızla alay etme hakkı veremeyeceğini yeri gelmişken bir kez daha ifade ediyoruz. Ey Önder Sav, sen Müslüman mısın? Başka bir inanca sahipsen neden bizim kutsallarımızla alay ediyorsun ? Bizim dini değerlerimizle alay etme hakkını nerden buluyorsun ?" şeklinde konuştu.

CHP'li Önder Sav'ın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmamış olmasını, 'Sükût ikrardan gelir' sözleriyle değerlendiren Yalçın Topçu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "CHP'li Önder Sav'ın yaptıklarını düzeltme ihtiyacı hissetmediğini anlıyoruz. Öyleyse biz de söylediği sözlerden dolayı Büyük Birlik Partisi olarak, kendisini en ağır şekilde kınıyor, CHP ve Önder Sav'ı Büyük Türk Milletine ve değerli kamuoyumuzun vicdanına havale ediyoruz.

BBP olarak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Türk milleti adına soruyoruz: Sayın Baykal, başörtüsü ve Kur'an-ı Kerim'i niye dağıttırdınız ? Seçim otobüslerine başörtülü hanım fotoğrafı koydurtmanızın nedeni ne ? Genel Merkez'de ve il teşkilatlarında aşure pişirtip halka dağıtmanıza ne denmeli ? Sayın Baykal, grup toplantılarında okuduğunuz ayet ve hadisler, örnek verdiğiniz sünnet ve icmalar ve son olarak Türkiye'de her ilde bastırdığınız afişlerdeki 'Din de bizim, Devlet de bizim' beyanlarınızda samimi iseniz, derhal Önder Sav'ı görevden almalısınız."
 
zaman



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs