En Sıcak Konular

Erdoğan'ın rol aldığı film Eylül'de gösterimde

19 Mayıs 2008 11:03 tsi
Başbakan Erdoğan'ın rol aldığı film, Eylül ayında, ulusal, bölgesel ve yerel televizyon kanallarında yayınlanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TPE'nin ödül töreninde yaptığı konuşmanın 30 saniyelik bölümü alıntılandı.

Türk Patent Enstitüsü (TPE), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Enstitünün ''2007 Yılı Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmanın 30 saniyelik bölümünü ''spot film'' haline getirdi.

Film Eylül ayında, ulusal, bölgesel ve yerel televizyon kanallarında yayınlanacak.

TPE, sınai mülkiyet kavramlarını oluşturan, patent, marka, tasarım, coğrafi işaret konularını kapsayan 5 ana konseptte, 33 adet tanıtıcı film hazırlattı. Söz konusu filmlerin birinde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TPE'nin ödül töreninde yaptığı konuşmanın 30 saniyelik bölümü alıntılandı. Filmin sonunda ise Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında yer alan ''Üreten, geliştiren değerlerimiz, hep başımızın tacı olacaktır'' sözleri spotlaştırıldı.

30 saniyelik spot filmlerin bir değerinde ise Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yer aldı. Çağlayan'ın, filmde çocuklara seslenirken, ''Bizim sizlerden ricamız, sürekli başımıza icat çıkarın'' demesi dikkat çekiyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR TANITIM FİLMLERİNDE-

TPE tarafından hazırlatılan filmler arasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, film yıldızı Cüneyt Arkın, tiyatro sanatçısı Kenan Işık, bilardoda iki dünya rekoru sahibi Semih Saygıner, ''Bizim Evin Halleri'' ve ''Sihirli Annem'' dizileriyle tanınan ünlü oyuncu Şahap Sayılgan'ın da bulunduğu 13 adet spot film de yer alıyor. Söz konusu filmler 20 saniyeden oluşuyor.

Sinema oyuncusu Cüneyt Arkın'ın bu 20'şer saniyelik ''spot'' filmden ayrı bir de 3 dakikalık ''sempati'' filmi bulunuyor. Arkın, bu filmde bir firma tarafından ''Cüneyt Arkın'' isminin kendisinden habersiz marka olarak kullanılmasını nasıl önlediğini, eğlenceli bir dille anlatıyor. Arkın ve Saygıner'in yer aldığı filmlerdeki çarpıcı ve renkli görüntülerin izleyenlerden büyük beğeni toplaması bekleniyor.

TPE'nin yapımcı bir firmaya hazırlattığı filmlerden 8'i ise belgesellerden oluşuyor. Bu filmlerde patent, marka, tasarım, coğrafi işaret kavramlarının tarihçesi ile günümüze kadar nasıl geldikleri anlatılıyor.

Çocuklar için hazırlatılan 12'şer dakikalık 3 çizgi filmde de söz konusu kavramlar, bunların önemi çocukların anlayacağı şekilde açıklanırken, Beril Mavioğlu'nun danslarından oluşan ''modern dans ve animasyon'' filmlerinin de beğenileceği ifade ediliyor.

TPE'nin hazırlattığı 2007 yılında Avrupa Bilim Vakfı (ESF) tarafından Avrupalı Genç Bilim İnsanı Ödülünün (EURYI) yanı sıra çok sayıda ödülün de sahibi olan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Hilmi Volkan Demir'in yer aldığı 4 adet ''bilgilendirme'' filmi de dikkat çekici.

FİLMLER RTÜK'E GÖNDERİLECEK

TPE, hazırlattığı 33 adet tanıtım filmini bu ay içinde ulusal, bölgesel ve yerel televizyonlarda gösterilmeye uygun olup olmadığını belirlemek üzere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) gönderecek. Kurul'dan alınacak olumlu yanıtın ardından da söz konusu filmler teknik olarak televizyonlarda gösterilmeye uygun formatta yeniden düzenlenecek.

TPE, daha sonra bu filmleri yayınlanmaları istemiyle televizyon kanallarına gönderecek. Filmler kanal yöneticilerinin uygun göreceği saatlerde, Eylül ayı içerisinde ulusal, bölgesel ve yerel televizyon kanallarında yayınlanmaya başlanacak.

dunyabulteni



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs