En Sıcak Konular

Sağlar’ı kim kandırdı?

19 Mayıs 2008 09:39 tsi
Sağlar’ı kim kandırdı? 

'Fikri Sağlar da Önkibar sendromuna yenik düşmüştür' diyen Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Fikri Sağlar'ın iddialarına eskiden yaşanan bir olayla açıklık getiriyor.

Şamil Tayyar / Star

Yakın tarihte Yeniçağ Yazarı Sabahattin Önkibar yazmıştı. Başbakan Erdoğan, bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısında irtica yüzünden tartıştığı Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil Paşa’nın önüne yolsuzluk dosyasını fırlatmış, ardından Erdil Paşa yargı önüne çıkarılmıştı! Yani paşadan intikam alınmıştı!

Dikkatli okurlar yazıdaki vahim hatayı hemen fark ettiler. Çünkü, Erdil Paşa, 2001 yılı Ağustos ayında emekliye ayrılmış, Erdoğan 2003 yılı Mart ayında başbakanlık koltuğuna oturmuş, hülasa hiçbir MGK toplantısında yan yana gelmemişlerdi. Önkibar, haber kaynağını deşifre ederek aradan sıyrıldı. Dedi ki: ‘Beni Turan Çömez yanılttı.’

Oysa, o dava tam bir iç hesaplaşmaydı. Erdil emekli olurken aynı yıl Donanma Komutanlığı’na atanan, 2003’de Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Özden Örnek bu yüzden çok ağır bir bedel ödedi.

Buradan ilk defa yazıyorum; Erdil’e haksızlık yapıldığını ve bu sonu Örnek’in hazırladığını düşünenler, o meşhur darbe günlüklerini sızdırdılar. Amaçları Örnek’ten intikam almaktı ama farkında olmadan büyük bir hayra vesile oldular.

Maalesef böyle; İSKİ skandalında olduğu gibi aile içi çatışmalar olmasa bazı karanlık ilişkiler gün ışığına çıkartılamıyor.

Sağlar’ın kaynağı eski RP’li

Bunu niçin anlattım? Bir süredir Ankara tam bir dedikodu kazanı haline geldi. Komplo teorileri gırla gidiyor. Eğer ayağınızı yere sağlam basmazsanız, nefsinize, hırsınıza ve ön yargılarınıza yenik düşerseniz, tüm karizmayı çizdirirsiniz.

Üzülerek belirtmek gerekirse, Fikri Sağlar da Önkibar sendromuna yenik düşmüştür. Susurluk soruşturmasındaki mücadelesini takdir ettiğim ve çetelerle mücadele konusunda hayranlık duyduğum Sağlar’ın bir mahalle dedikodusunu ciddiye alarak bayraktarlığını yapması, telafisi güç bir hatadır.

Sağlar’a o dedikoduyu aktaran şahsı çok iyi biliyorum, tanıyorum. Kendisi ‘Aktif bir hukukçu’ diyerek kaynağını kamufle etmeye çalışıyor ama o şahıs, Erdoğan’ın dışladığı ve Refah-Fazilet kökenli eski bir siyasetçi. Erdoğan’dan nefret ediyor, adını her andığında neredeyse ağzından salyalar akıyor.

Bu şahsın mesnetsiz aktarımları üzerinden politika üretmek ve strateji takibi yapmak, Sağlar’a hiç mi hiç yakışmadı.

Büyükanıt sana söylüyorum Başbuğ sen anla

Düşük tirajlı Birgün Gazetesi’ne hapsolmuş bu iddianın üzerine iki gazete gitti. Biri Vatan diğeri Milliyet. Sebebini bilmiyorum Milliyet bu iddiayı haberleştirmekten vazgeçti, topa Vatan girdi.

Uzun süreli sessizlikten sonra Ergenekon’u dizi konusu yapmaya karar veren Milliyet, sözkonusu iddiayı belki bu yeni konsepte aykırı bulmuş olabilir! Bilemiyorum. Son günlerde ‘Ergenekon yandaşı’ gibi gözüken ve ‘28 Şubat sürecinin Sabah’ı’ rolünü benimser bir izlenim bırakan Vatan, kimseyi şaşırtmadı.

Bu manşetlerin ve dedikoduların gerisinde yatan ana mesaj şudur: Büyükanıt sana söylüyorum, Başbuğ sen anla!

Çünkü; Ergenekoncular Büyükanıt Paşa’dan hep rahatsız oldular. Onları ne 27 Nisan muhtırası ne kapatma davası kesti. Çok açıkça ‘darbe’ istiyorlar. AK Parti kadrolarının tümüyle tasfiyesinin sadece ‘darbe’ ile olacağını düşünüyorlar.

Ergenekon’un 2009 yılında darbe senaryosu geliştirdiğini biliyoruz. Tüm umutlarını Ağustos’ta Genelkurmay Başkanı olacak İlker Başbuğ’a bağlamış durumdalar. Şimdiden uyarıyorlar: Yaşar Büyükanıt Hilmi Özkökleşti, sen de Özkökleşirsen karşında oluruz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunlarından birini gerçekleştiren Uzan grubunun emir eri ve patronunun askerlik sorununu çözmek için komutan karargahlarında mekik dokuyan Can Ataklı gibiler ise gönüllerine su serptiği için bu gelişmeden memnundurlar.

Gönül rahatlığıyla mesnetsiz iddiaları manşete taşıyabiliyorlar. Büyük bir pişkinlikle yalanlamayı Sağlar’a gönderip aradan sıyrılmayı biliyorlar. Vatan’ın sorumluluğu Sağlar’dan daha büyüktür. Çünkü, yalanı manşete taşımak gazetenin sorumluluğudur.

Şura hesaplaşması

Yüksek Askeri Şura toplantısı yaklaştıkça bu tür dedikodular daha da artacaktır. Birileri iktidarı kimileri de komuta kademesini hırpalamak için yoğun olarak çalışıyor. Sağlar ve Önkibar örneğinde karşılaştığımız gibi; Erdoğan’a düşmanlıkları yüzünden dedikodu kampanyası başlatan AK Parti-RP-Fazilet kökenli eski çalışma arkadaşlarının yanı sıra ‘asker’ kaynaklı dezenformasyona da dikkat çekmek istiyorum.

Daha önce kısaca değinmiştim. AB fonlarıyla ilgili andıç belgesinin sızdırılması, şurayı etkilemeye yönelik bir çabadır. Orgeneral Işık Koşaner’in Genelkurmay 2. Başkanlığı döneminde hazırlanan bu andıcın şuraya sayılı günler kala neden servis edildiği sorusu üzerinde düşünülmelidir.

Bir adım daha ileri giderek şu soruya cevap bulmak istiyorum: Birileri Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in önünü kesmeye mi çalışıyor? Koşaner’in Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanma ihtimalinden kimler, neden rahatsız?

Bir başka soru: Erdoğan düşman hattındaki eski siyasetçilere dedikodu servisini kimler yapıyor? Aralarında asker kökenliler var mı? Bunlar komuta kademesinin zirvesine Başbuğ-Koşaner ikilisinin yerleşmesini istemiyorlar mı?

Bu sorulara verilecek cevaplarım var. Sadece bir cümle şunu söyleyeyim: Şura yaklaştıkça dedikodu çarkı hızlandırılacaktır.

 



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,810 µs