En Sıcak Konular

19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

19 Mayıs 2008 07:58 tsi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını bugün tüm yurtta törenlerle kutlayacağız. KTTC ve yurt dışı temsiciliklerimiz de kutlamalarda bulunucak...

19 Mayıs törenleri sabah saat 07.00'de top atışı ile başlayacak. Anıtkabir'de saat 09.00-09.30 saatleri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni gerçekleştirilecek.

Aynı saatlerde ayrıca, Atatürk anıtlarına da çelenk konulacak. 19 Mayıs Stadyumu'ndaki tören ise saat 09.30'da bando eşliğinde alana yerleşilmesiyle başlayacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün saat 10.00'da şeref tribünündeki yerini almasının ardından törende ilk konuşmayı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yapacak.

Tören, bir öğrencinin gençler adına konuşmasıyla devam edecek. Öğrenci, gençlik adına bir şiir, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okuyacak.

Daha sonra, Samsun'dan getirilen bayrak ve Selanik'ten getirilen bayrak ile toprak Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak. Gençlik Marşı'nın söylenmesi ve seremoni tablosunun çözülümünün ardından Jandarma bando gösterisi yapacak.

Türk Hava Kurumu'nun paraşütle atlama gösterilerinin ardından ise tören geçişi yapılacak. Tören geçişinin tamamlanmasından sonra yer ve fon grubu gösterileri gerçekleştirilecek.

Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e törenin bitişinin arzıyla sona erecek.

Alınan önlemler...

Anıtkabir, düzenlenecek tören nedeniyle, dün saat 13.00'ten, 19 Mayıs 2008 Pazartesi günü saat 10.00'a kadar tören hazırlıkları ve güvenlik önlemleri dolayısıyla halkın ziyaretine kapatıldı.

Akdeniz caddesi ve Gençlik caddesi, 19 Mayıs 2008 Pazartesi günü tören süresince trafiğe kapalı olacak.

Diğer taraftan, devlet kortejine dahil zevatın araçları Anıtkabir'e 1 nolu nizamiyeden (Tandoğan kapısı) törene katılacak; sivil ve askeri personel ile öğrenciler ise kimlik kontrolü ile yaya olarak 2 nolu nizamiyeden (Akdeniz caddesi kapısı) girecekler.

Devlet erkanı ve törende görevli personel dışında, hiçbir şahıs araçlı olarak Anıtkabir'e alınmayacak. Bununla birlikte kortejde yer almayan, mozole önündeki bayrak meydanında yer alacak sivil ve askeri personel, Anıtkabir'e saat 08.30'a kadar girişlerini tamamlayacak. 

haber7



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs