ABD'ye bağlı bir şebekeyi çökerttik | " /> ABD'ye bağlı bir şebekeyi çökerttik | "/>

En Sıcak Konular

İran: ABD'ye bağlı bir şebekeyi çökerttik

18 Mayıs 2008 22:35 tsi
İran: ABD'ye bağlı bir şebekeyi çökerttik İran İstihbarat Bakanlığı, yayınladığı bildiriyle "ABD'ye bağlı yeni bir terörist şebekeye ulaştığını ve bu terörist şebekeyi çökerttiğini" duyurdu.

İran İstihbarat Bakanlığı bildirisinde, terörist grubun hedeflerinin ve amaçlarının belirlendiği kaydedildi. Bildiride "şebekenin ABD'deki yönlendiricileri, ABD ve İsrail'de bazı merkezlerinin bu şebekeyle ilişkilerine dair önemli belgelerin ele geçirildiği, söz konusu din karşıtı terör şebekesiyle ilgili incelemelerin devam ettiği" kaydedildi.

Resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre söz konusu bildiride, inceleme ve araştırmaların nihai şekliyle uluslararası hukuk ve diplomasi çerçevesinde ABD ve İngiltere karşısında gerekli girişimlerin gerekli kurumlarca yapılacağının altı çizildi.

Bildiride "ABD'nin gizli servislerinin bölgede ve özellikle İran'da insanlık dışı faaliyetler yürüten terör gruplarını mali, silah ve eğitim konularında desteklediği ve ABD'nin bu araçlarla çeşitli oyunlar peşinde olduğu" vurgulandı. Ayrıca "terör gruplarının ABD gizli servis memurları tarafından yönlendirildiği, her türlü kimyasal, patlayıcı maddelerin terör grubuna verildiği ve İran'da çeşitli eylemlerin planlandığı" ifade edildi.

İran İstihbarat Bakanlığına bağlı birimlerin yoğun çabası ve girişimleriyle 11 gün önce Fars, Huzistan, Gilan Batı Azerbaycan ve Tahran eyaletlerinde terör örgütünün elemanlarını yakaladığı kaydedilen bildiride "Operasyonda çıkan çatışmada 1 teröristin öldürüldüğü ve diğer teröristlerin tutuklu olduğu, terör örgütünün İran halkında vahşet ve korku yaratacak eylemler planladığı ve teröristlerce çeşitli doküman, silah ve teçhizatın ele geçirildiği" ifade edildi.

samanyoluhaber.com



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,182 µs