En Sıcak Konular

Kutan: Perez'e dostum diyenler nerede

18 Mayıs 2008 21:55 tsi
Saadet Partisi lideri Recai Kutan partisinin Ankara İl kongresinde yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi, Filistin ve genel olarak dış politikasını eleştirdi. Hükümeti çelik çomak oynamakla itham eden Kutan bir de memnuniyetini dile getirdi..

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Ankara İl kongresine katıldı. Kutan burada yaptığı konuşmada Hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştirdi.

Milli Mücadele’nin başkenti Ankara’da coşkulu bir katılımla il kongresi yapmanın memnuniyetini yaşadığını ifade eden Kutan, “Hemen bir sevincimi ifade etmek istiyorum. Burada bu salonda, Ankara’ya yakışır bir Milli Şahlanışın  coşkusunu görüyorum. Milli Görüşçülerin,  sahip olduğu kararlılığı, azmi, inancı görüyorum. Burada, bu salonda, Filistin’deki katliamların mimarını Meclis’te konuşturanlara inat, “Biz Filistiniz” diye haykıranları görüyorum. Şimon Perez için değil, Filistinli çocuklar için ayağa kalkanları görüyorum. Ellerinden Müslüman kanı akanlarla el sıkışanlara inat, dünyanın bütün mazlumları için yumruk sıkanları görüyorum. Savaş değil barış, sömürü değil adalet, zillet değil izzet için çalışanları görüyorum. Yüzlerce kez, binlerce kez Cenab-ı Hakk’a hamdolsunki; ben burada, bu salonda Nene Hatun’ları, Sütçü İmam’ları görüyorum.” diye konuştu.

ÇELİK ÇOMAK OYNUYORLAR
İslam coğrafyası kan ağlarken ve emperyalist ırkçı zihniyetler dünyayı kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalışırken, böylesine önemli bir coğrafyanın en güçlü ve en stratejik ülkesi olan Türkiye’de sözde laiklik yaygaraları, irtica nutukları, kayıkçı kavgasına dönüşen siyasi gerilimle uğraştığını söyleyen Kutan, “Büyük Ortadoğu Projesi adım adım uygulamaya konulurken, iktidar ile anamuhalefet partileri çelik çomak oynuyor.  Coğrafyamız kurtlar sofrasında pay edilmeye çalışılırken, bunlar horoz dövüşü yapıyor.
Milletimiz perişan..Çiftiçimiz, esnafımız, memurumuz, köylümüz, işçimiz, emeklimiz açlık sınırının altında yaşam müadelesi veriyor ama onlar; Kavuklu ile Pişekar gibi orta oyunu oynuyor.Ahlaki ve manevi tahribat had safhaya çıkmış ama onlar Hacivat ile Karagöz gibi gölge oyunu oynuyor” dedi.

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?
Bu sığ tartışmaların Türkiye’ye birçok şey kaybettirdiğini, en büyük kayıplardan birinin de gençlik olduğunu vurgulayan Kutan, şu eleştirilerde bulundu:
“Yarın 19 Mayıs Gençlik bayramını kutlayacağız. Peki gençliğimiz ne durumda hiç düşünüyorlar mı? Geleceğimizin teminatı gençlerimiz nasıl bir manevi tahribatla karşı karşıya farkındalar mı! Hayır. Gazeteleri okuyor, televizyonları izliyorsunuz. Gün geçmiyor ki annesini en hunhar bir şekilde katleden bir kızın, ailesini yok eden bir gencin haberi eksik olmasın. İktidara ve muhalefete sesleniyorum: “Tehlikenin farkında mısınız!” “Cennet anaların ayakları altındadır diyen” bir nesilden “annelerini acımasızca kesen” bir nesile dönüşüyoruz.”

GENÇLİĞİMİZ AVUÇLARIMIZDAN KAYIYOR
Gençliğin içine düşmekte olduğu vahim tablonun temelinde ahlaki ve manevi tahribatın yattığına dikkat çeken Kutan, “Bu tahribat korkunç bir noktaya ulaşmıştır. Yeşilay Derneği’nin hazırladığı bir rapora göre ülkemizde alkole başlama yaşı 11’e, uyuşturucuya başlama yaşı ise 12’ye kadar düşmüştür. 1930 yılında kişi başına düşen alkol miktarı 1 litre iken, maalesef bugün tam 20 katı artarak, 20 litreye yükselmiştir. Daha da acısı Türkiye'de uyuşturucu kullanımında yüzde 300’lük bir artış olmuştur. Peki tablo bu kadar vahimken, iktidarın getirdiği çözüm ne? 19 olan Uyuşturucu Tedavi Merkezi’nin sayısını 28'e çıkarmak!

Açık ve net olarak söylüyorum; Milli Görüş’ü dinlemezseniz, Milli Görüş’ün uyarılarına kulak vermezseniz; 28 değil, 128 tane de açsanız bir şey değişmez. Niye? Çünkü Milli Görüş bu ülkede tam 40 yıldır, “Önce Ahlak ve Maneviyat” diyor. “Bir ülkenin en büyük gücü; topu-tüfeği değil, imanlı-inançlı gençliğidir” diye haykırıyor. Acaba bu vahim tablo karşısında; İmam Hatiplerin kapısına kilit vuranların vicdanı sızlıyor mu! Kur’an öğrenimini sınırlayıp-yasaklayanların vicdanı sızlıyor mu! Avrupalı olacağız diye kilise tamir ederken, Kur’an Kursu yıktıranların vicdanı sızlıyor mu! Eşcinsel derneklerine izin verirken, Milli Gençlik Vakfı’nı kapatanların vicdanı sızlıyor mu! Gençliğimiz, geleceğimiz avuçlarımızın arasından kayıp giderken, hala başörtüsüyle uğraşanların vicdanı sızlıyor mu!”

DÜNYA KATLİAMI SEYREDİYOR
Konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, “ Aylardır,  bütün dünyanın gözü önünde Filistinlilere soykırım uygulanıyor.
Yazıklar olsun. Bir kez daha bu terörü yapanları ve buna sessiz kalanları bütün nefretimle lanetliyorum. Peki, Filistin’de masum çocuklar şehit edilirken AKP ne yapıyor?
İsrail Cumhurbaşkanı Peres’i Meclis’te ağırlıyor. Ayakta alkışlıyor. İsrail’in talepleri için Suriye’ye gidip arabuluculuğa soyunuyor. Katliamların baş sorumlusunu Türkiye’ye davet edenler, neredeler! Perez’i Meclis’te konuşturanlar, konuşturmakla kalmayıp ayakta alkışlayanlar, neredeler! Perez’e “dostum” diye hitap edenler, “İsrail’in terörden çok çektiğini” söyleyenler neredeler! Bu insanlık dramını üstünkörü açıklamalarla geçiştirmeye çalışmak, affedilemez bir duyarsızlıktır.Yüz kere söyledim. Bin kere söyledim. Bir kere daha söylüyorum. Domuzdan post, İsrail’den dost olmaz. Amerikanın, Avrupa’nın, İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez. Türkiye, Batı’ya uyduluk değil mazlum İslam Coğrafyası’na öncülük etmek zorundadır.  Milli Görüş’ün D-8 oluşumunda ortaya koyduğu gibi, şahsiyetli bir dış politika uygulamalıdır. Mazlum İslam dünyası Türkiye’den bunu bekliyor, bunu istiyor.
 
OYUNA GELMEYELİM!
Türkiye’nin Sevr emellerinden hiçbir zaman vazgeçmeyen dış güçlerin acımasız oyunlarıyla karşı karşıya olduğunu, dış güçler, taşeron PKK terör örgütü eliyle ülkeyi istikrarsızlaştırmaya, milletin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştıklarını söyleyen Kutan, bu oyunlara gelinmemesi çağrısında bulundu.

İŞTE BU GÖMLEK FARKI
Önümüzdeki yıl mahalli seçimlerin yapılacağını hatırlatan Kutan, Türkiye’de yerel yönetimler alanında çığır açan Efsane Milli Görüş belediyeciliğinin yeniden milletin hizmetine sunulacağını ifade etti. Saadet Partisi olarak, gerçekleştirilen kongrelerle birlikte mahalli seçim çalışmalarının da başlatılmış olduğunu kaydeden Kutan, “Şu anda az sayıdaki Saadet Partili belediyelerin ortaya koyduğu başarıyı, Milli Görüş gömleğini çıkarmış AKP’li belediye başkanları gösterememektedir. Bu Milli Görüş farkıdır. İşte bu gömlek farkıdır. Allah’ın izniyle, Milli Görüş kadroları inşallah bu seçimlerde de yeniden iktidara gelecek, milletimiz de özlediği efsane hizmetlere yeniden kavuşacaktır.” dedi.

cafesiyaset.com



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs