En Sıcak Konular

Erdoğan şehit aileleriyle beraber

18 Mayıs 2008 20:11 tsi
Eskişehir'de şehit aileleri onuruna verilen yemeğe katılan Başbakan Erdoğan; terörle mücadelede çok kritik noktaya ulaşıldığını ve terör örgütünün gittikçe yalnızlaştığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede büyük mesafe katettiklerini, tahrik ve provokasyonlara kapılmadan sağduyu ve serinkanlılık içinde kararlı bir şekilde bu yürüyüşü sürdüreceklerini söyledi. Terör örgütünün dünyada gittikçe yalnızlaştığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin her türlü fitneyi boşa çıkaracağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'de şehit aileleri onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şehadet anlayışının, şehitliğin, bizim kültürümüzdeki yeri ve önemi bildiğiniz gibi çok, çok özeldir. Vatanı için, milleti için, değerleri için, milletinin güvenliği için hayatını vermek fedakarlığın, kahramanlığın en büyüğüdür. Ölümsüz şehitlerimizi Eskişehir'de bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Burada bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Özellikle İslam dünyasında askerine Mehmetçik diyen başka bir ülke yoktur. Mehmetçik sadece bizde vardır. Niye acaba bizim askerimize Mehmetçik denmiş? Küçük Muhammed anlamında Mehmetçik denmiş. Bu ifade Osmanlı'da biraz daha farklı hale getirilerek, Mehmetçik anlamıyla zirve yapmış. Onun için bizim Mehmetçiğimiz askere giderken farklı uğurlanır. Biz iki yerde kına yakarız. Bir düğün öncesi, iki yavrumuzu askere gönderirken. Bizim bu işe ne kadar önem verdiğimizin de bir göstergesidir. Şehitlerimizin bıraktığı en büyük emanet vatandır. En büyük değer vatandır. Bağımsızlıktır. Milletimizin hak ve hukukunu korumaktır. Şehit aileleri de şehitlerimizin bize emanetidir. Milletimize bıraktıkları ortak emanetlerdir. Bizim kültürümüzde emanet kavramı da çok önemli bir yer tutmaktadır. Emanete hıyanet etmemeyi, emanete sadakatle sahip çıkmayı en büyük değerlerimizden biri olarak görüyoruz. Şehitlerimiz ise bu milletin namusunu, izzetini, şerefini korumak için canlarını feda eden kahramanlardır. Bu vesileyle bütün askerlerimizi, Mehmetçiklerimizi, polislerimizi şükranla yad ediyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren, karan veren aziz şehitlerimizin emaneti olan sizler de bizler için çok değerlisiniz. Sizlerin memnuniyetini sağlamak en büyük arzumudur" dedi.

Erdoğan, "Türkiye aydın geleceğe doğru adım adım ilerliyor. Ülkemizin medeniyet yolculuğunda bizim en büyük ilham kaynağımız şehitlerimizdir. Aşk, cesaret ve fedakarlık duyguları, vatana ve millete hizmet etmenin olmazsa olmaz hasletleridir. Hükümetimiz daima bize bu vatanı emanet bırakan yüce ruhlara layık olma çabasında oldu. Bundan sonra da aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz. Bu ülke için, bu vatan için, bu millet için istiklal mücadelesi verenlerle, istikbal mücadelesi verenler aynı ruh ve mana etrafında yürüyenlerdir. Çabalarımız bunun içindir. Emin olun ki Türkiye'nin medeniyet atılımının o yolunu aydınlatan şehitlerimizin yaktığı hiç sönmeyecek olan meşaledir. Dün şehitlerimiz ve gazilerimiz Gelibolu'da, Yemen'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, bu milletin istiklal mücadelesini verdi. Bize muhteşem bir vatan bıraktılar. Bugün de barışın, adaletin, merhametin, özgürlüğün istiklali için aynı çizgide mücadele veriyoruz. Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için canla başla çalışıyoruz. Sorunlarımız var, ama bunların hiçbiri çözümsüz değil. Bugün, dünden daha iyiyiz. Allah'ın izniyle yarın, bugünden daha iyi olacak. Bu aziz milletin başı asla önüne eğilmeyecek" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ GİTTİKÇE YALNIZLAŞIYOR"

Türkiye'nin her türlü fitneyi boşa çıkaracağının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ülke bütün ihanet odaklarına rağmen, birlik iklimini bozmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bu inancı paylaşan 70 milyon vatan evladı, bütün fitneleri boşa çıkaracak, bütün oyunları bozacak güçtedir. Her türlü hileyi, şiddeti, terörü bertaraf edecek, her türlü tuzağı da bozacaktır. Terörle mücadelede çok kritik bir noktaya ulaşmış durumdayız. Çok yönlü olarak yürüttüğümüz çalışmalar her geçen gün meyvesini vermektedir. Terör örgütü giderek yalnızlaşmaktadır. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da yalnızlaşmaktadır. Dün içerde ve dışarıda yanlarında olanların hiçbiri artık yanlarında değil. Teröre vereceğimiz en güzel cevap, onları yalnızlığa itmektir. Bunu başarabilmektir. Burada bizim birlik ve beraberliğimizi koruyarak milletçe güçlü bir dayanışma sergilememiz gerekir. Tahrik ve provokasyonlara kapılmadan sağduyu ve serinkanlılık içinde kararlı bir şekilde yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Ölümüz şehitlerimizin de bize mesajı budur. Ne olursa olsun geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye demokrasiden, hukuktan, birlik ve beraberlikten, medeniyet yürüyüşünden asla taviz vermeyecektir. Bu bizim sadece ülkemize değil, şehitlerimize ve sizlere karşı şüphesiz ki en önemli borcumuzdur."

Şehit ailelerine sahip çıktıklarını ifade eden Erdoğan, "Şehitlerimizin bize emaneti olan sizlerin sıkıntısıyla ilgilenmek ve her zaman yanınızda olmak bizim için bir vatan borcudur. Bu aziz emanete samimiyetle ve kararlılıkla sahip çıkacağız. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Gittiğimiz bütün şehirlerde valilerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza öncelikle talimatım şehit aileleriyle yakından ilgilenmeleri hususudur. Kurumlarımıza verilen talimat aynen budur. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde yolumuza devam edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Yeni Şafak



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs