En Sıcak Konular

El Kaide Kerkük'e yerleşiyor

18 Mayıs 2008 20:47 tsi
El Kaide Kerkük'e yerleşiyor Musul'da, Irak Ordusu ve müttefik güçlerin düzenlediği operasyonlardan kaçan El Kaide militanlarının Kerkük'e yerleştiği bildirildi.

Kerkük güvenlik güçleri, dün gece ve önceki gün örgüte yönelik gerçekleştirdikleri operasyonlarda yüzlerce hücre üyesini silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Musul ve çevresinde, El Kaide ve bu örgüte bağlı diğer silahlı grupların temizlenmesi için çarşamba günü başlatılan askeri operasyonlardan kaçan teröristlerin, Kerkük ve çevresine yerleşmeye çalıştığı belirtildi. Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçlerinin kent ve ilçelerinde düzenlediği çeşitli operasyonlarda, aralarında hücre sorumlularının da bulunduğu çok sayıda El Kaide militanı silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonlara ilişkin bugün basın mensuplarına bilgi veren Kerkük Emniyet Müdürü General Cemal Tahir, ele geçirilen teröristlerin son günlerde Musul'da yoğunlaşan askeri operasyonlardan kaçarak kente yerleşmeye çalıştıklarının tespit edildiğini, yakalanan terör zanlılarının sorgulamaları sonucunda El Kaide ile ona bağlı diğer bazı grupların kurduğu ölüm mangalarının ortaya çıkarıldığını söyledi. Makamında yaptığı açıklamada örgütün faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Tahir, El Kaide'nin Irak'taki askeri güçlere ve ABD ile müttefiklerine karşı yürütülen direniş hareketine katılmak üzere çeşitli gruplardan savaşçı topladığının da anlaşıldığını belirtti.

Ülkenin kuzeyindeki Musul'un yanı sıra örgüte yönelik Kerkük'te düzenlenen operasyonların, kentin doğu ve güneydoğusu ile güneydeki Havice ve Sünni Arap ağırlıklı El Reşat'da gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yeni Şafak



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs