En Sıcak Konular

CHP: Raportörün etkisi yok, sonucu bekleyin

18 Mayıs 2008 20:07 tsi
Raporun üyeler üzerinde etkisi olmayacağını savunan CHP kurmayları, mahkemenin kendi talepleri doğrultusunda karar vereceğine inanıyor.

CHP ve DSP'li milletvekilleri, Meclis'in yüzde 80'inin oyuyla yasalaşan başörtüsü düzenlemesinin iptali için 27 Şubat'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Ancak Yüksek Mahkeme Raportörü Osman Can, önceki gün iptal talebinin reddini istedi.

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın, başörtüsü düzenlemesinin iptal talebine karşı çıkması, CHP'nin beklentisini etkilemedi.  
 
Raporun üyeler üzerinde etkisi olmayacağını savunan CHP kurmayları, mahkemenin kendi talepleri doğrultusunda karar vereceğine inanıyor. AK Parti ve MHP'nin yükseköğretimde başörtüsü özgürlüğü getiren kanun teklifi Meclis'in yüzde 80'inin desteği ile yasalaşmıştı. CHP ve DSP ise laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle düzenlemenin iptali ve yok hükmünde sayılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Partisinin seçim ofislerini açmak için İstanbul'a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Sabırla Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenmeli." dedi. İptal başvurusunda imzası bulunan CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, raportörün görüşünü normal karşıladıklarını; ancak kendileri için üyelerin vereceği son kararın önemli olduğunu belirtti. Okay, "Raportörün görüşü gayet doğaldır. Rapor, yadırgadığımız, şaşırdığımız bir şey değil. Ancak bunun karara etkisi yoktur. Son kararı verecek olan Anayasa Mahkemesi üyeleridir. Üyelerin vereceği sonucu bekleyeceğiz." şeklinde konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, parti olarak düzenlemeye ilişkin görüşlerini dava dilekçesinde dile getirdiklerini hatırlattı ve kendileri için Anayasa Mahkemesi üyelerinin vereceği kararın önemli olduğunu söyledi.

Zaman



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs