En Sıcak Konular

Sarıgül: Önder Sav tüm müslümanlardan özür dilesin

18 Mayıs 2008 20:05 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaptığı ziyaret sırasında Hz.Muahammed'e yönelik hakaretamiz tarzda konuşmasını sert bir dille eleştirdi.

Önder Sav'ın Türk halkından ve tüm Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğini dile getiren Sarıgül, CHP yönetiminin halkla arasına ördüğü suni duvarın gittikçe büyüdüğünü dile getirdi. Sarıgül, "Bu duvar bir gün başlarına yıkılacaktır." dedi. Sarıgül, CHP yönetiminin inançlara muhalefet yoluyla siyaset yaptığını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Ankara Elmadağ ilçesinde bir ziyaretinde yaptığı açıklamaların basında yer alması üzerine, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav'ı sert bir dille eleştiren Sarıgül, Sav'ın sözlerinin ardından vatandaşların ve birçok partilinin kendisini arayarak tepkilerini dile getirdiğini ifade etti. Açıklamaların Türk toplumu tarafından hoş karşılanmadığını vurgulayan Sarıgül, "Bundan da anlaşılıyor ki Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler, halkla aralarında ördükleri yapay duvarları daha da yükseltme gayreti içindedir. Bilinçsiz, bilgisiz, ulu orta söylenen sözler yurttaşlarımızı partiden soğutuyor ve uzaklaştırıyor. CHP halkın partisidir. Halkın olduğu yerde de inançlar her zaman vardır. Halkımız inançlarıyla, halkımız kültürüyle bir bütündür. İnançlar ve kültür ortadan kalkınca halk diye bir şey kalmaz. İnançlara saygısızlık halka da saygısızlıktır." diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın bu açıklamalardan sonra halkın karşısına çıkıp, "Bizim inancımız var" deme hakkına sahip olamayacağını ifade eden Sarıgül, sözlerin büyük bir talihsizlik ve gaf olduğunu vurguladı.

CHP yönetiminin halkla arasında kurduğu yapay duvarın her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Sarıgül, "CHP'nin etrafına daha da yüksek duvarlar örüyorlar. Ancak kendileri bu yüksek duvarların içinde hapis olarak kalmaktadırlar. Bu duvar bir gün başlarına yıkılacaktır. CHP Genel Sekreterinin yaptığı açıklama talihsiz bir açıklamadır." şeklinde konuştu.

CHP Genel Sekreteri'nin açıklamalarının Türk halkını ve Müslümanları üzdüğünü ifade eden Sarıgül, başta Önder Sav olmak üzere CHP yönetiminin vakit kaybetmeden Türk ulusundan ve Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğini aktardı. Sarıgül, "Sav'ın talihsiz açıklamaları bütün yurttaşlarımızı ve İslam dünyasını üzmüştür. Milyonlarca inanç sahibi insan kırılmıştır. Bu anlayış Cumhuriyet halk partisini halktan uzaklaştırmıştır. Hiç vakit kaybetmeden bir an önce Sayın Sav ve CHP yönetimi Türk halkı ve Müslümanlardan özür dilemelidir." ifadesini kullandı.

-''CHP İNANÇLAR YOLUYLA MUHALEFET YAPIYOR"-

CHP oylarının yükselmemesinin sebebinin Genel Sekteri Önder Sav'ın söylediği sözlerde açıkça ortaya çıktığını aktaran Sarıgül, iktidara "Din yoluyla siyaset yapıyor" diye yüklenen CHP yönetiminin inançlar yoluyla muhalefet yapmaya çalıştığını söyledi. Sarıgül, "CHP ile halkın arasında yapay duvarlar var. İktidara 'Din yoluyla siyaset yapıyorsun' diyorsunuz, ama siz de inançlarımız yoluyla muhalefet yapmaya çalışıyorsunuz." diye konuştu.

Basın mensuplarının "Aynı vatandaş size gelip bunları söyleseydi siz ne yapardınız?" şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, şu cevabı verdi: "Bana gelmiş olsaydı. Hemen derhal işlemlerini yaptırırdım. Ekonomik düzeyi zayıfsa eşle dostla konuşup, onun hacca gitmesinde yardımcı olur ve saygı duyardım. Biz bölgemizde ekonomik durumu zayıf bir çok yurttaşımızı gerek umreye, gerek hacca götürüyoruz. İnançları gereğini yerine getirmek istiyor. Ama şartları ve koşulları buna müsait değil. Allah'ım bana imkan verirse yaşı 70'in üzerinde olan ve ekonomik durumu müsait olmayan bütün yurttaşlarımı umreye hacca göndermeyi Allah bana nasip etsin." dedi.

"BAYKAL'IN YAPTIĞI TUTARSIZLIK"

Basın mensuplarının, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna verdiği resepsiyona katılmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın İngiltere Büyükelçiliği'nin verdiği resepsiyona katılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, "İngiltere Kraliçesi'nden herhalde korkuyorlar" diye espirili bir cevap verdi. Yapılanın son derece yakışıksız olduğunu söyleyen Sargül, Baykal'ın tutumunun ise tutarsız olduğunu vurguladı. Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı davet ediyor, gitmiyorsunuz, İngiliz Büyükelçiliği davet ediyor gidiyorsunuz? Bu bir tutarsızlıktır. Önce benim Türk bayrağımın bulunduğu yere gidersin, sonra İngiliz bayrağının olduğu yere gidersin. Ama sen Türk bayrağının olduğu yere gitmiyorsun İngiliz bayrağının olduğu yere gidiyorsun." diye konuştu.

-SAV'IN TEPKİ TOPLAYAN SÖZLERİ-

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, önceki gün Ankara Elmadağ ilçesinin CHP'li belediye başkanını ziyaret etmişti. Sav, bu sırada partili bir vatandaşla ilginç bir diyaloğa girmişti. 80 yaşındaki Mustafa Ünal'ın, hacca gitmek istediğini söylemesi üzerine Sav, "Boş ver, Araplara para kaptırma." demişti. Ancak Ünal, yaşının 80'e geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu ifade ederek niyetindeki ciddiyete dikkat çekince Sav, "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma." sözleriyle karşılık vermişti. Ne diyeceğini şaşıran Ünal ise çareyi Önder Sav'ın yanından uzaklaşmakta bulmuştu.
 
Zaman



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs