En Sıcak Konular

Sigara içen vekillere ne yapılacak?

18 Mayıs 2008 19:33 tsi
Meclis Başkanı Köksal Toptan, TBMM'de 20 Mayıs'ta uygulanacak sigara yasağına uymayan milletvekillerinin maaşlarından para cezası kesileceğini belirterek, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’de yarın, TBMM’de ise 20 Mayıs’ta uygulanacak sigara yasağına uymayan milletvekillerinin maaşlarından para cezası kesileceğini belirterek, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

Toptan, Show Tv'de "Doğruya Doğru" programında soruları yanıtladı. Toptan, yarın Türkiye’de, 20 Mayıs’ta ise Meclis’te yürürlüğe girecek olan sigara yasağı ile ilgili bilgi açıklamalarda bulundu. TBMM’nin bu konuda yönetmelik çıkardığını da hatırlatan Toptan, yasanın Meclis gündemine geldiği vakit, pek çok kurumu ve kişiyi aradığını söyleyerek, “Bakın, sigara yasağının kapsamı çok geniş. Ben de bu yasa görüşülmeden önce Fenerbahçe Klubü Başkanı Aziz Yıldırım’ı aradım. Yıldırım bana, ‘Bütün dünya nasıl yapıyorsa, bizde yaparız yasakları uygularız’ dedi. Dolayısıyla bu yasaya sigara tiryakileri dahil herkes destek verdi” dedi. Yasak konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerinin altını çizen Toptan, uygulamaya titizlikle uyacaklarını bildirdi.

-VEKİLLERİN MAAŞLARINDAN KESİLECEK-

Toptan, TBMM’nin sigara yasağı ile ilgili çıkardığı yönetmelik hakkında da şu bilgileri verdi;
“Sigara yasağına uymayan milletvekillerine cezayı, TBMM İdare Amirleri benim adıma kesecek. Meclis üst düzey görevlilerine de yine Meclis üst düzey bir görevli, personele gazeteciler ve ziyaretçilere, Meclis Güvenlik memurları kesecek. Yasağı delen milletvekillerinin maaşlarından kesilecek. Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecek.”

Meclis’e gelen misafirlerinde bu yasağa uyacağını belirten Toptan, “Sayın Başbakan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de zaten sigara içmiyor” dedi.

ANKA



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs