En Sıcak Konular

Erdoğan'a 'Dünya Barış Girişimcisi Özel Ödülü'

18 Mayıs 2008 18:36 tsi
Eskişehir Anemon Otel'de Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri törenine katılan Erdoğan'a, Dünya Barış Girişimcisi Özel Ödülü verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Ekonomide ilkelerden taviz verirseniz demokraside de aynı sıkıntıyı yaşarsınız'' dedi.  
 
Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ABD'de başlayan Mortgage krizinin etkisinin Avrupa'ya kadar geldiğini, krizin etkilerinin kısa sürede Türkiye'yi de etkisi altına alacağı şeklinde ''izlenim ve dedikoduların'' bulunduğunu belirtti. Erdoğan, ''Fakat biz 'Türkiye güven ve istikrarla yoluna devam ediyor' dedik'' diye konuştu.

Daha önceki yıllarda Mayıs ve Haziran ayında benzer bir krizin Türkiye'yi de biraz etkilediğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Mayıs ve Haziran krizi şüphesiz ki biraz bize de dokundu. Ama o olumsuz beklentileri büyük ölçüde yaşamadık. Şimdi bu son gelişmelerle yine Türkiye hamdolsun bunlardan çok ciddi şekilde etkilenmedi. Burada yapmamız gereken bir şey var. Bizler asla taviz vermeyeceğiz. Ama sizler de taviz vermeyeceksiniz. Ekonomik kurallardan taviz vermezken ben siz değerli arkadaşlarımdan bir şey daha istirham edeceğim. O da demokratik kurallardan da taviz vermeyeceğiz. Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Ekonomide ilkelerden taviz verirseniz demokraside de aynı sıkıntıyı yaşarsınız. Biz şu ana kadar burada hep mesafe aldık, almaya da devam edeceğiz. Taviz vermeyeceğiz. Özellikle girişimcilerimizin bu noktadaki duruşu, aydınlarımızın bu noktadaki duruşu, yazılı ve görsel medyamızın bu noktadaki duruşu... Tüm bunlar çok çok önemli. Burada asla kimse birinin lehine zamanlama yapamaz. Yaparsa kendine de ihanet eder, ülkeye de ihanet eder.''

Erdoğan, katılımcılardan geçmişte enflasyonun yüzde 100'leri aştığı zamanları hatırlamalarını isteyerek, ''büyümenin bir ileri iki geri gittiğini'' kaydetti.

Geçmişte yüzde 7 bin 500 faizlerin uygulandığı günlerin olduğunu belirten Erdoğan, o dönemlerde uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin inişli çıkışlı bir yol izlediğini, ekonominin yanı sıra iç politikada, dış politikada ciddi belirsizlik süreçlerinin olduğunu söyledi.

Özelleştirmeyle ilgili attıkları adımlarla ilgili hala bu işi kavrayamayan anlayışların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Hala devlette tüccarlık bekleyen zihniyetin, anlayışın'' olduğunu ifade etti. ''Devletten tüccarlık beklenmez'' diyen Erdoğan, gelişmiş ülkelerde, bu modern çağda devletin koordinatör olduğunu belirtti. Devletin ticaret yapmayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yaptık da ne oldu, bedel ödedik. Hep kaybettik. Özel sektör teknolojisini güncellerken devlet o çağ dışı dönemlerde kaldı. Devletin kuruluşları zarar üstüne zarar ederken biz millet olarak ne yaptık o zararları ödemenin yoluna gittik. Bu mudur çağdaş devlet? Bırakalım girişimcimiz adımını atsın. Dünya ile rekabetin yollarını onlara açalım. O kazansın. Kazandıkça da zaten devletine vergisiyle gereken katkısını yapacaktır. Biz de gelelim bununla ülkemizin altyapısını zenginleştirelim, güçlendirelim. Eğitimdi, sağlıktı bu adımları atalım, enerjiyle ilgili adımlarımızı atalım, sosyal altyapıyı yapalım. Bunlarla birlikte girişimcinin önü açılırsa göreceksiniz Türk girişimcisinin önünü kimse tutamayacak, kapayamayacaktır.''
 
Zaman



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs