En Sıcak Konular

Bahçeli: 'Türkiye bir kırılmanın eşiğinde'

18 Mayıs 2008 18:25 tsi
Mersin'de hükümete yönelik sert eleştirilen yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin anlatacak masallarının tükendiğini belirterek, Türkiye'nin bir kırılmanın eşiğinde olduğunu öne sürdü.

Devlet Bahçeli, "Bir yandan inançlarımızı dilinden düşürmeyen bir yandan da milletimizin duygularını istismar eden samimiyetsiz iktidar zihniyeti vardır. Bunların gerçek yüzünü üniversitelerde başörtüsü meselesini çözüm için yaptığımız hamleler esnasında gördük" dedi.
 
Bahçeli, Mersin'in Erdemli ilçesinde Erdemli Çamlığı'nda, MHP ilçe örgütünce bu yıl 22'incisi düzenlenen "Türkmen Şöleni"nde halka hitap ederken, "yerel seçimlerin yaklaştığını, Türkiye'nin geleceği için halktan, 22 Temmuz seçimlerinden daha fazla destek istediklerini" bildirdi.
 
"Bugün Türkiye'de, her alanda ağır bir tahribat yaşandığını, kredi kartları borçlarının dağ gibi biriktiğini, halkın pazardan alışveriş yapamaz duruma geldiğini" iddia eden Bahçeli, "Vatandaşlarımız, adeta bir darboğaza doğru sürüklenmektedir" dedi.
 
"Birilerinin 'cehaletin' adına "istikrar' dediğini" savunan Devlet Bahçeli, "Bir yanda iktidar, diğer yanda da yandaşları ağız birliği ile istikrar demektedir. Şu an ülkemizin istikrar neresinde. Erdemli'de olmayan istikrar ülkemin neresindedir? İstikrar yoksulluktadır. 20 milyon kişi yoksuldur ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. istikrar açlıkta vardır, 1 milyon kişi açtır. İşsizlikte, vurgun ve hortumculukta istikrar vardır" diye konuştu.
 
Devlet Bahçeli, "Hükümetin, anlatacak masallarının da tükendiğini" öne sürerek, "Başbakan, tek başına iktidar haliyle taşıyamadığı Türkiye'yi omuzlarından atmak için fırsat beklemektedir. Artık yolun sonu gelmiştir. Bu tükenmişlikten ne yanlı medya ne de Avrupa Birliği ne de yabancı sermaye merakı kurtaramayacaktır" dedi.
 
"MHP'nin, yetim hakkı yiyenlerin yakasını asla ve asla bırakmayacağını, bunun milliyetçi hareket için bir namus ve vicdan borcu" olduğunu belirten Bahçeli, ekonomik darboğazların etkilerinin karanlık günlerin habercisi olduğunu kaydetti.
 
"Türkiye şu an bir kırılmanın eşiğindedir" diyen Bahçeli, huzur barış ve kardeşlik umuduyla sabırla beklenen güzel gelişmelerin bir türklü gerçekleşmediğini ve çekilen sıkıntıların azalması gereken yerde arttığını belirtti.
 
Bahçeli, "Bir yandan inançlarımızı dilinden düşürmeyen bir yandan da milletimizin duygularını istismar eden samimiyetsiz iktidar zihniyeti vardır. Bunların gerçek yüzünü üniversitelerde başörtüsü meselesini çözüm için yaptığımız hamleler esnasında gördük. Diğer yandan milleti ve laikliği savunma iddiasıyla ortaya çıkan dinamikleri bozanları yakından tanıyorsunuz. Türklüğe hareketi serbest hale getiren 301'nci maddesinin önünü açanlara sahne olduk" dedi.
 
MHP lideri Bahçeli, son 5,5 yıldan beri iç ve dış borçların arttığını belirterek, "Hükümet sata sata kamu kurumu bırakmadı. Helal kazancın peşindeki vatandaşımız her geçen gün yoksullaşıyor. Türkiye kırılmanın eşiğindedir. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor, tarım çöktü, çiftçi zor durumda, sanayici sıkıntıda. İşsizlik büyüyor, çalışan ve üreten eziliyor. En kötüsü de vatandaşımız faizciye ve vurguncuya mecbur bırakılmıştır" diye konuştu. 

cnnturk
 
 



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,059 µs