SAV'lı cevap | " /> SAV'lı cevap | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den CHP'li Sav'a SAV'lı cevap

18 Mayıs 2008 15:37 tsi
Bakan Şahin'den CHP'li Sav'a SAV'lı cevap Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kendisine hacca gitmek istediğini söyleyen 80 yaşındaki bir adama, "Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz" diyen Önder Sav'a seslendi: "Sayın Sav, biz Hz. Muhammed (SAV) deriz"

Bakan Şahin, Tekirdağ'ı ziyaretinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın önceki gün katıldığı bir programda, hac ibadeti ve Hz. Muhammed (SAV) hakkında kullandığı ifadelere değinerek, "Biz kendimizi iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz." 
 
80 yaşında bir vatandaş geldiğinde, '80 yaşıma geldim, hacca gitmek istiyorum' dedğinde biz ona şunu söylemeyiz: 'Araplara niçin para yedireceksin, oraya gidersen Muhammet seni bırakmaz'. Allah mübarek etsin deriz. İslam peygamberine, kahvedeki Ahmet'e hitap eder gibi Muhammet diye hitap etmeyiz. Hz. Muhammet (SAV) deriz. Bizim farkımız bu" dedi.

Bakan Şahin, Tekirdağ'ın ziyaretinde valilik, adliye, belediye ve AK Parti'ye ziyaretlerde bulundu. AK Parti il başkanlığı binasında bir konuşma yaptı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın önceki gün katıldığı bir programda, hac ibadeti ve Hz. Muhammed (SAV) hakkında kullandığı ifadelere değinen Bakan Şahin, kendisine hacca gitmek istediğini söyleyen 80 yaşındaki bir adama, "Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma." şeklinde cevap vermesini eleştirdi.

Laikliğin tanımını yapan Bakan Şahin, Önder Sav'ın sözleri ile ilgil olarak şunları söyledi: "Bizi başka şekilde sınıflandırmaya, bizimle ilgili beyanatta bulunmaya gayret gösterenler olabilir. Biz kendimizi iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. 80 yaşında bir vatandaş geldiğinde, '80 yaşıma geldim, hacca gitmek istiyorum' dedğinde biz ona şunu söylemeyiz: "Araplara niçin para yedireceksin, oraya gidersen Muhammet seni bırakmaz'. Allah mübarek etsin deriz. İslam peygamberine, kahvedeki Ahmet'e hitap eder gibi Muhammet diye hitap etmeyiz. Hz. Muhammet (SAV) deriz. Bizim farkımız bu. Biz laikliği Anayasa'nın gerekçesinde yazılı olduğu gibi uyguluyoruz. Milletin inancına saygılıyız. Sadece saygılı değil o inancı aynen biz de uyguluyoruz. Cumhuriyet kurulduğunda üç makamın makam arabası vardı. Cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, diyanet işleri başkanı. Bu da cumhuriyet kurulurken dine, diyanete önem verildiğini gsöteriyor. Dine saygı duyma cumhuriyetin mayasında vardır. Biz de cumhuriyetin bu mayasına aynen sahibiz. Eğer bunu hata ve eksiklik olarak görmek isteyen varsa, biz bu hatayı ve eksikliği boynumuzda şeref madalyası olarak taşırız. "

ıÜüıÜüCHP Genel Sekreteri Önder Sav, önceki gün Ankara Elmadağ ilçesinin CHP'li belediye başkanını ziyaret etmişti. Sav, bu sırada partili bir vatandaşla ilginç bir diyaloğa girmişti. 80 yaşındaki Mustafa Ünal'ın, hacca gitmek istediğini söylemesi üzerine Sav, "Boş ver, Araplara para kaptırma." demişti. Ancak Ünal, yaşının 80'e geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu ifade ederek niyetindeki ciddiyete dikkat çekince Sav, "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma." sözleriyle karşılık vermişti. Ne diyeceğini şaşıran Ünal ise ıÜüçareyi Önder Sav'ın yanından uzaklaşmakta bulmuştu.
 
Zaman



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs