Azeri Mehmet | " /> Azeri Mehmet | "/>

En Sıcak Konular

Alparslan Arslan oldu Azeri Mehmet

18 Mayıs 2008 15:05 tsi
Alparslan Arslan oldu Azeri Mehmet Veli Küçük fotoğrafın montaj olduğunu iddia etmişti. Fakat İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin ise fotoğrafın gerçek olduğunu iddia ediyor. Gerçek ama, 'o genç Alparslan Arslan değil' diyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük (ortada), Danıştay davasında iki kez müebbet hapse mahkum olan Alparslan Arslan'la aynı karede yer aldığı fotoğrafın 'montaj' olduğunu söylemişti; ancak incelemede fotoğraf gerçek çıkmıştı. 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ile Engenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün yan yana görüntülendiği fotoğraftaki kişinin 'Alparslan Arslan' olmadığını iddia etti.  
 
Fotoğrafın orijinal olduğunu söyleyen Gültekin'e göre bu kişi, 'Mehmet' isminde bir Azeri. Veli Küçük, fotoğraf ortaya çıktıktan sonra bir süre sessiz kalmış daha sonra yaptığı açıklamada 'montaj' olduğunu ileri sürmüştü. Gültekin, yaptığı 'orijinal' açıklamasıyla Veli Küçük'ü yalanlamış oldu.

M. Bedri Gültekin, İşçi Partisi İstanbul Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, slayt gösterimi ile iddialarını kanıtlamaya çalıştı. Fotoğrafta gözüken söz konusu şahsın 'Azerbaycanlı Mehmet' olduğunu söyleyen Gültekin, "Bu şahıs İsveç'te kaçak yaşıyormuş. Fotoğrafları yayımlandıktan sonra yakalanmamak için kayıplara karışmış." diye konuştu.

Fotoğrafta yer alan diğer şahıslardan Veli Küçük'ün sağında kalan kişinin Turan Aliyev adında bir Azerbaycanlı olduğunu iddia eden Gültekin, Mehmet'in Aliyev'in yakın arkadaşı olduğunu savundu. Konuşmasının başında fotoğrafta bulunan tüm şahıslara ulaştıklarını ve iddialarını doğrulattıklarını söyleyen Gültekin, "Turan Aliyev, yakın arkadaşı Mehmet'in soyadını bilmiyor mu?" şeklindeki soruya, "Turan Aliyev'e ulaşamadık. Akrabası olan ve bir başka fotoğraf karesinde Veli Küçük'ün solunda yer alan eski Nahçıvan İçişleri Bakanı Siyavuş Mustafayev'den doğrulattık." cevabını verdi.

Zaman



Bu haber 1,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs