En Sıcak Konular

Sivasspor'un üçüncülük ısrarı sürüyor

18 Mayıs 2008 13:24 tsi
Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Sivasspor'un lig sıralamasıyla ilgili yaptığı itirazı reddetmesi üzerine, FIFA nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, bir grup Etiyopyalı iş adamını Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde kabul etti. Ünsal, konuk iş adamlarına Sivasspor forması hediye etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fikret Ünsal, lig sıralamasıyla ilgili TFF'ye yaptıkları itirazın reddedildiğini ve federasyonun 2007-2008 futbol sezonunda ligi 73'er puanla tamamlayan 3 takım arasındaki sıralamanın Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor şeklinde olduğunu açıkladığını söyledi. Bu kararla ilgili FIFA nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyacaklarını belirten Ünsal, şöyle konuştu: "Bize gönderilen sonuç, yönetim kurulu kararı alınmadan, genel sekreter imzasıyla bize gönderildi. Oysa TFF yönetim kurulu toplanarak bu konuda bir karara varmalı ve bunu bize bildirmeliydi. Böyle bir şey olmadı. Temayüllerin aksine genel sekreter imzasıyla bize bir yorum olarak bildirildi. Bu yorumda da Sivasspor 4. olarak gösteriliyor."

Yaptıkları itirazla amaçlarının TFF'nin önünü açmak ve yanlış karar vermesinin önüne geçmek olduğunu söyleyen Ünsal, sözlerine şöyle devam etti: "Bize gönderilen evrakın üzerinde genel sekreterin kendi görüşü ve kararı var. TFF yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin imzası yok. Böyle bir karar olmadığından bunu çok ciddiyetsiz bulduğumuzu da rahat söyleyebiliriz. Artık federasyonu son kez uyarmak zorundayız. Çünkü bu iş yargıya gidecek. Yargıdan sonra federasyon gerçekten zor durumda kalabilir. Bu olayın yorumu asla böyle değil. Futbol talimatnamesinin 13. maddesinin a-b-c fıkraları da çok açık. Böyle bir yorum yapmanız mümkün değil. Ben söylemiyorum, buradaki talimatname diyor ki Sivasspor üçüncüdür." Ünsal, sonuna kadar hukuki haklarını aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ajanslar

 



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs