En Sıcak Konular

Bush'tan çağrı: 'İran ve Suriye'yi yalnız bırakın'

18 Mayıs 2008 13:08 tsi
Bush'tan çağrı: 'İran ve Suriye'yi yalnız bırakın' Bush'un, bugün Mısır'ın tatil beldesi Şarm El Şeyh'de başlayacak Dünya Ekonomik Forumu toplantısının açılışında yapacağı konuşma, Beyaz Saray tarafından yayımlandı. Bush konuşmasında "Suriye ve İran'ı yalnız bırakın" diyor...

Bush'un konuşmasında, "İran ve Suriye'nin terörizmi desteklemeye son vermeleri için çaba sarf etmek, bölgedeki tüm barışçı ülkelerin çıkarınadır. İran'ın nükleer silah projelerine karşı çıkmak bölgedeki her barışçı ülkenin çıkarınadır" ifadeleri yer alıyor.
 
"İran'ın nükleer silah projesine karşı çıkmamanın, gelecek nesillere affedilmeyecek şekilde ihanet etmek olacağını" belirten Bush, bölge ülkelerini radikal Hamas, Hizbullah ve El Kaide örgütlerinin faaliyetlerine karşı çıkmaya da çağırdı.
 
İsrail-Filistin barışı
 
İsrail ile Filistin arasında yıl sonuna kadar barış anlaşmasına varılabileceğine inandığını belirten Bush, ancak bunun iki tarafın da tavizleriyle hayata geçirilebileceğini ve bunun için İsrail tarafının"büyük özveride" bulunması gerektiğini ifade etti.
 
Bush, "Sorumlulukları yerine getirerek ve cesaret göstererek bu yıl bu barış anlaşmasına varılacağına kesinlikle inanıyorum" dedi.
 
George Bush'un konuşmasında, "Bu tüm tarafların harekete geçmesini gerektiren çetin bir görev. Filistinliler terörizmle savaşmalı, özgür ve barışçı bir toplumun kurumlarını kurmayı sürdürmeli. İsrail barış için büyük özveride bulunmalı ve Filistinlilere dayattığı kısıtlamaları hafifletmeli" ifadesi yer alıyor.
 
ABD Başkanı Bush, Ortadoğu ülkelerine "özgürlükleri bastırıcı faaliyetlere son vermeleri ve tüm siyasi mahkumları serbest bırakmaları"çağrısında da bulundu.

cnnturk



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,481 µs