odak noktasında | " /> odak noktasında | "/>

En Sıcak Konular

İngiltere terörizmin odak noktasında

18 Mayıs 2008 12:57 tsi
İngiltere terörizmin odak noktasında AB polis teşkilatı raporuna göre İngiltere'nin Irak ve Afganistan'da yürüttüğü "tartışmalı" askeri operasyonlar sadece İngiltere'yi değil, bütün Avrupa'yı riske sokuyor...

İngiltere'de militan grupların terör tehdidinin özellikle 2007 yılında büyük oranda arttığına işaret edilen raporda, gözaltı ve tutuklama rakamlarıyla ortaya çıkartılan sabotaj ve saldırı planlarının durumu ortaya koyduğu belirtildi.
 
AB'deki Terör Tehdidi ve Eğilimler" başlıklı raporda, El Kaide'nin yeniden canlandırdığı faaliyetleriyle artan terör tehdidinin İngiltere'de en yüksek biçimde görüldüğü vurgulandı.
 
Raporda, her gün El Kaide ve benzeri gruplarla ilişkisi yüzünden en az bir kişinin gözaltına alındığı Avrupa'da İngiltere'nin teröristler için "mümbit bir alan" oluşturduğu belirtildi.
 
Europol raporunda, 2007yılında İngiltere'de 203 kişinin terör bağlantılı suçlamalarla polis tarafından gözaltına alındığı da hatırlatıldı.
 
Söz konusu rakamın 2006 yılına göre yüzde 30'luk artış gösterdiği belirtilen raporda, gözaltına alınan bu kişilerin büyük çoğunluğunun Müslüman oldukları ifade edildi.
 
Gözaltıların yüzde 13'ünün saldırı hazırlığı, yüzde 14'ünün terör örgütüne eleman toplama, yüzde 21'inin diğer suçlamalarla bağlantılı olduğu, yüzde 52'sinde ise terör örgütü üyeliği gerekçesinin kullanıldığı açıklandı.
 
Raporu hazırlayanlar, 2007'de terörle bağlantılı suçlamalarla Fransa'da 91, İspanya'da 48, İtalya'da 21 ve diğer AB ülkelerinde ise 41 kişinin gözaltına alındığına da dikkat çekti.

cnnturk



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs