En Sıcak Konular

'Hacker' operasyonunda 4 tutuklama

18 Mayıs 2008 12:36 tsi
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin koordinasyonunda İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan 'hacker çetesi'ne yönelik operasyonda yakalanan şahıslardan 4'ü tut

Terör örgütünün oluşturduğu hacker gruplarına Diyarbakır, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da yapılan eş zamanlı operasyonlar ile darbe vuruldu. 1 yıllık bir çalışmanın sonucunda yapılan operasyonlar sonucu 9'u Diyarbakır'da olmak üzere toplam 12 zanlı gözaltına alındı. Diyarbakır'da yakalanan 9 zanlıdan 2'si yaşı küçük olduğu gerekçesiyle savcılığa sevk edilmeden serbest bırakıldı.

Gaziantep ve Şanlıurfa'da yakalanan şahıslar da Diyarbakır'a getirilerek sorguya alındı. Toplam 9 zanlı, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunun ardından dün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildiler. Adliyede Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeleri alınan 9 kişiden yaşı 15'in altında olan 5 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen İ.Ö., M.T., M.Ç. ile ve H.D. adlı 4 kişi, "terör örgütü PKK'nın faaliyetleri çerçevesinde bilişim sistemini engelleme, bozma verileri yok etme veya değiştirme suçu ile yasadışı örgüte yardım ve yataklık ederek örgüt adına suç işlemekten" tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Diyarbakır, İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, kamu kurum ve kuruluşları ile ticari ve bilgilendirme amaçlı özel kişilere ait internet sitelerine sanal saldırı yapan, örgüt lehine propaganda içerikli logo ve metin sayfalar yapıştırdıkları ve bölücü içerikli siteleri yönettikleri bildirilen 12 zanlı yakalanmıştı.

Emniyetteki ifadelerinde kendilerini "sanal HPG savaşçıları" olduklarını söyledikleri öğrenilen zanlıların, bölücü terör örgütü için hacker grupları (saldırı grupları) oluşturulduğu, kamu kurum ve kuruluşları ile ticari ve bilgilendirme amaçlı özel kişilere ait yaklaşık 800 internet sitesine sanal saldırı yaptıkları, bölücü terör örgütü lehine propaganda içerikli logo ve metin sayfalar (İndex sayfa) yapıştırdıkları; site sahiplerini maddi ve manevi zarara uğrattıkları, bölücü içerikli siteleri yönettikleri, yönettikleri sitelerde örgütün kırsal alanına katılımı teşvik ettikleri ve kitlesel katılımlı olayları saptırarak ve sanal ortamda provake ederek sansasyonel nitelikte eylemler gerçekleştirilmesi yönünde çağrıda bulundukları tespit edilmişti.

12 zanlının ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda ise 18 hard disk, 2 USB flash disk, çok miktarda CD, DVD ve disket, çok miktarda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmişti. Nevruz Bayramı başta olmak üzere örgüt yandaşlarının yaptığı birçok eylemde boy gösterdikleri ve görüntülerinin tespit edildiği zanlıların yönettiği 40 örgüt yandaşı site için de emniyet, kapatılması için savcılığa müracaatta bulunmuştu.

cihan
 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,740 µs