En Sıcak Konular

Yeniköy'de Zidane heyecanı

18 Mayıs 2008 11:23 tsi
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Kırklareli Yeniköy’de şu günlerde farklı bir heyecan yaşanıyor... Harıl harıl hazırlıklar yapılıyor, yemekler pişiriliyor. Nedeni ünlü futbolcu Zidane’ın salı günü bu köyü ziyaret edecek olması...

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı 660 nüfuslu Yeniköy, 20 Mayıs Salı günü ünlü futbolcu Fransız Zinedine Zidane’ı ağırlayacak. Danone Uluslar Kupası hamisi Zidane, Danone Tikveşli tarafından yaptırılan Köy Sağlıklı Süt Üretim Merkezi açılışında köy halkıyla buluşacak.
Zidane'ı bugüne kadar televizyondan izleyen köylüler, dünyaca ünlü yıldızı ağırlamak izin şimdiden hazırlığa başladı. Et kapama, irmik helvası, kuru fasulye, yahni ve kabak tatlısı meşhur olan köyde, misafirlere ikram edileceklerin başında gözleme ve ayran geliyor.

Zidane, 21 Mayıs Çarşamba günü de İnönü Stadı’nda 10 bine yakın çocuk ve ailenin izlemesi beklenen MEB Danone Küçükler Türkiye Futbol Birinciliği’nin finallerine katılacak. Futbolcunun da tanıtımına yardımcı olduğu, Yeniköy’de hayata geçecek ‘Köy Sağlıklı Süt Üretim Tesisi Projesi’yle ilgili konuşan Fransız Danone firmasının Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray ise şunları söyledi:
“PROJE kapsamında Yeniköylü üreticilerin bilinçlendirilmesini istiyoruz. ‘Merkezi sağım sistemi’yle de hayvancılığın ve çiğ süt kalitesinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu sayede çiftçiler köylerinde kurulan bu merkezi tesiste ineğine bakabilecek, hijyenik koşullarda sağım yaptırabilecek.”

‘Bu kadar mikrop taşıyan süt yürüyebilir’
Yeniköy’de Köy Sağlıklı Süt Üretim Tesisi kurduklarını belirten Danone Türkiye Genel Müdürü “Kaliteli ve sağlıklı süt aldığımız üreticilerimizi prim sistemiyle ödüllendiriyoruz. AB kriterlerine göre 1 litre sütte en fazla 100 bin mikrobiyolojik organizma bulunabilir. Türkiye’de sokakta satılan açık sütte 10 milyon birime kadar mikrop ölçtük. Bu dehşet verici. Ben, ‘Bu kadar çok mikrop içeren süt, teorik olarak yürüyerek fabrikaya gelebilir’ diyorum.”

milliyet
 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,500 µs