En Sıcak Konular

Hem AB'ye karşılar, hem de orada yaşamak istiyorlar

18 Mayıs 2008 10:54 tsi
Hem AB'ye karşılar, hem de orada yaşamak istiyorlar Ankara Genç İşadamları Derneği’nin gençler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, gençlerin hem Avrupa Birliği'ne karşı çıkıyorlar, ama o ülkelerde de yaşamak istiyorlar. Polat'a özenen gençlik, siyasetle de ilgilenmiyor.

Gençler en çok Polat, Acun Ilıcalı ve Rahmi Koç olmak istiyor 

Ankara Genç İşadamları Derneği’nin (ANGİAD) Ankara’nın çeşitli ilçelerindeki 18-30 yaş arası, 1.694 kişi üzerinde gerçekleştirdiği anketten dikkat çekici sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre, gençler ünlüler arasında kendilerine en çok Rahmi Koç, Polat Alemdar ve Acun Ilıcalı’yı örnek alıyor.

“Türkiye’de yaşayan bir genç olarak kendinize kimi örnek alıyorsunuz?” sorusuna, gençlerin yüzde 14.03’ü anne ya da babasını örnek gösterdi. Anne ve babayı, yüzde 12.07 ile Rahmi Koç izlerken, gençlerin yüzde 10.34’ü Acun Ilıcalı, 10.20’si ise Polat Alemdar’ı örnek aldığını belirtti. Gençlerin “Yüzde 8.18’i Başbakan Erdoğan’ı, yüzde 2.06’sı ise Deniz Baykal’ı örnek alıyoruz” dedi.

’AB’ye girmeyelim’

Ankete katılan gençlerin yüzde 20.21’i “siyasi yelpazede kendinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusuna milliyetçi-muhafazakar olarak cevap verdi. Gençlerin yüzde 18.11 kendisini laik olarak tanımlarken, yüzde 13.12’si muhafazakar-liberal, yüzde 12.74’ü sosyal demokrat, yüzde 3.42’si İslamcı, yüzde 3.25’i liberal ve yüzde 1.97’si ise sosyalist olarak ifade etti. Yüzde 27.18’i ise soruyu yanıtsız bıraktı. “Siyaseti takip eder misiniz?” sorusuna gençlerin yüzde 74.15’i ‘hayır’ cevabını verdi. “Türkiye AB’ye girmeli mi” sorusuna ankete katılan gençlerin yüzde 40.11’i “evet girmeli” derken, yüzde 43.62’si ise “hayır, girmemeli” dedi. Fark etmez diyenlerin oranı ise yüzde 16.27.

Ankete katılan gençlerin yüzde 78.14’ü “yurt dışında yaşamak ister miydiniz?” sorusuna “evet” yanıtını verirken, yüzde 21.86’sı ise “hayır” dedi. Gençlerin yüzde 46.21’i Türkiye’nin geleceğine umutsuz baktığını ifade etti. Yüzde 55.84’ü Türkiye’de artık bir askeri darbe olmaz derken, yüzde 84.19’luk bir kesim ise türbanı Türkiye için önemli bir sorun olarak görmediğini aktardı.
 
Vatan



Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs