kimden duyduğunu açıkladı | " /> kimden duyduğunu açıkladı | "/>

En Sıcak Konular

Sağlar, iddiayı kimden duyduğunu açıkladı

18 Mayıs 2008 10:48 tsi
Sağlar, iddiayı kimden duyduğunu açıkladı Dolmabahçe buluşmasında Orgeneral Büyükanıt'ın önüne eşiyle ilgili bir dosya konduğunu iddia edince Başbakanlık'tan sert bir yanıt alan Fikri Sağlar bakın ne dedi?. İşte ayrıntılar...

Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Birgün Gazetesi’ndeki köşesinde Dolmabahçe Sarayı’nda Mayıs 2007’de gerçekleşen Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt görüşmesinde, Erdoğan’ın, Büyükanıt’ın eşiyle ilgili bir dosyayı masaya koyduğunu ve o günden sonra Büyükanıt’ın Erdoğan ve AKP’yi doğrudan hedef alan açıklamalardan kaçındığını iddia etti. Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık, Sağlar’ı ağır ifadelerle yalanladı.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun ardından Genelkurmay Başkanlığı bir e-muhtıra yayımladı ve laiklik uyarısında bulundu. Erdoğan ve Büyükanıt 5 Mayıs 2007’de Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmeye dair hiçbir açıklama yapılmadı.
Görüşmeye dair bir iddia eski bakan Fikri Sağlar’dan geldi. İddiasını köşesine taşıyan Sağlar, Erdoğan’ın görüşmede, Filiz Büyükanıt’ın harcalamaları ile ilgili ‘ürkütücü iddialar’ın bulunduğu bir dosyayı masaya koyduğunu yazdı.

Sağlar’ın iddiaları
Sağlar yazısında şöyle dedi: “Dosyanın ortaya çıkması halinde tıpkı Erdil Paşa’nın başına gelenlerin Büyükanıt’ın da başına gelebileceği ima edilmiş!.. O günden sonra Büyükanıt, Başbakanı ve AKP’yi doğrudan hedefleyen açıklamalardan kaçınmış. Görev süresinin uzatılmasını istememesinin altında yatanın da ‘bu neden’ olduğu iddia ediliyor.” Sağlar, Abdüllatif Şener’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmamasının arkasında da benzer bir olayın yattığını öne sürdü.
Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak, Sağlar’ın iddialarını sert dille yalanladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın açıklaması şöyle: “Başbakanlık tarafından konuya ilişkin basın açıklaması yapıldığından, Genelkurmay Başkanlığı’nca ayrıca bir açıklamaya gerek duyulmamaktadır. Bununla birlikte, bu ahlak dışı saldırıyı yapanlar hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunulması kaçınılmazdır.” Başbakanlık açıklamasında ise şöyle denildi:?
Kara propaganda faaliyeti: Üçüncü kişilerin görüşmenin içeriği hakkında hiçbir şekilde bilgi sahibi olması mümkün değilken bu yayınlar, bir kara propaganda faaliyetinin ürünüdür.
Büyük ahlaksızlık: Akıl süzgecinden bile geçmeyecek hâyasız yalanları yayımlayıp sonra yalanlama gelmezse doğru ilan etmek, basın meslek ilkeleri bakımından büyük bir ahlaksızlıktır.
Hesap sorulacak: İftirayı ortaya atan ve yayımlayanlardan hukuk zemininde hesap sorulacaktır.

‘AKP’lilerden dinledim’
Fikri Sağlar ise Radikal’e yaptığı açıklamada yazının arkasında durdu. Sağlar “Bu AKP camiasında yinelenen bir iddia. Ben de onlardan dinledim. İki kişinin konuşmasını üçüncü kişinin bilmesi mümkün değil ama bir şeylerin dışarı sızdırılması mümkün. Demek ki bir şeyler sızdırılmış ki büyük bir zafer havasında anlatıyorlar” dedi.

Radikal



Bu haber 2,045 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs