ağır protesto! | " /> ağır protesto! | "/>

En Sıcak Konular

MHP’den Kraliçe'ye ağır protesto!

18 Mayıs 2008 10:14 tsi
MHP’den Kraliçe'ye ağır protesto! Çankaya Köşkü’nde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna verilen resmi yemek davetini CHP lideri Deniz Baykal’ın yanı sıra MHP’nin de protesto ettiği ortaya çıktı.

13 Mayıs’ta Çankaya Köşkü’nde Kraliçe onuruna verilen akşam yemeğine devlet protokolü çerçevesinde MHP’li milletvekilleri Tuğrul Türkeş, Gündüz Aktan ve Ertuğrul Kumcuoğlu davet edildi. MHP’li vekillere eşsiz gelmeleri ve smokin giymeleri uyarılarında bulunuldu.

Türkeş, Köşk davetini resepsiyona 3 saat kala TBMM Genel Kurulu’nda olduğu sırada, kavasın getirdiği notla öğrendi. “Köşk daveti varmış, acil konuymuş. Danışmanımız kuliste sizi bekliyor” notu üzerine Genel Kurul dışına çıkan Türkeş, yemek çağrısını öğrenince şaşırdı.

Eşsiz ve smokinli davet bilgisini alan Türkeş, Genel Kurul’da bulunan Aktan ve Kumcuoğlu’na durumu sordu. Onlara da aynı çerçevede davet geldiğini öğrenen Türkeş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a giderek “Köşk’ten bize Kraliçe onuruna verilen resmi yemek için davet geldi. Sayın Devlet Bahçeli’ye bu yönde bir davet var mı? Ona göre yanıt vereceğiz” dedi. Araştırma sonucu Bahçeli’ye davet gitmediğinin öğrenilmesi üzerine 3 MHP’li milletvekili, Köşk davetini reddetti.

Durumu öğrenen Bahçeli ise 3 milletvekiline yemeğe katılmalarının uygun olacağı yönünde görüş bildirdi. Çağrı yapılan MHP’li milletvekillerinden biri “Kraliçe onuruna verilecek akşam yemeği 3 ay öncesinden belliydi. Bize 3.5 saat önce haber veriyorlar. Sonra ‘smokinle ve eşsiz katılın’ uyarısı yapıyorlar. Köy düğününe bile böyle adam çağrılmaz” dedi.

(Milliyet)



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs