En Sıcak Konular

Hürriyet ve Vatan'dan köylü kadınlara hakaret

17 Mayıs 2008 18:47 tsi
Hürriyet ve VATAN gazeteleri Kütahya'da bir okulun açılışına katılan köylü kadınların yöresel kıyafetleri alay edip için 'çağdışı' diye yazdılar.

Doğan Grubu'na ait Vatan ve Hürriyet Milliyet gazetelerinin internet siteleri, Kütahya'daki bir okul açılışına katılan yöresel kıyafetli kadınlara 'çağdışı' diyerek hakaret etti. Geleneksel kıyafetli köylü kadınları 'çağdışı' gösterip, Afganistan benzetmesi yapılan haberlere tepki yağdı.

Hürriyet ve Vatan'dan köylü kadınlara hakaret

'ANALARDAN ÖZÜR DİLESİNLER'

Vatan Gazetesi'nin internet sayfasında “Afganistan değil Kütahya!” başlığıyla verilen haberde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Bölcek İlköğretim Okulu'nun açılışında Atatürkçülük, laiklik ve çağdaşlıkla ile ilgili konuşma yaparken 'yöresel' kıyafetli kadınların, adeta Afganistan'ı hatırlattığı belirtildi. Hürriyet ve Milliyet siteleri de 'Afganistan değil, Kütahya' başlığını kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, “Bu gazetelerin genel yayın yönetmenleri hiç mi Kütahya'dan geçmediler. Bunlar Kütahya'da kadınların yüzde doksanının giydiği yöresel kıyafetlerdir. Halkın, köylünün kıyafetine düşman olanlar çağdaşlığın neresindeler? Analardan özür dilesinler” diyerek gazetelere tepki gösterdi.

Her iki gazetenin internet sitesine de onlarca tepki yağdı. İbrahim Baytak adlı okuyucu “Bence bu kıyafetler yöresel. Bizim Bergama da da kıvrak diye siyah örtü vardır. Öküz altında da buzağı aramayalım” dedi. Timuçin Türk adlı bir okur ise “İnsanların kıyafetleriyle dalga geçip, küçümseyen herkes gericidir, yobazdır. Bu insanların kıyafetlerinin kime ne zararı var” diye yazdı.

Yeni Şafak



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs